Trideset mladih iz sedam zemalja uče tehnike fotografisanja u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2021, 19:46

Trideset mladih iz sedam zemalja uče tehnike fotografisanja u Novom Sadu

Edit centar uz podršku Erasmus plus programa Evropske komisije i Tempus kancelarije organizovao je omladinsku razmenu koja u Novom Sadu okuplja 30 mladih učesnika iz sedam zemalja. Tim povodom, oni će imati prilike da nauče različite tehnike fotografisanja.

Fotografija govori više od 1000 reči. Može da motiviše, promeni, ona je umetnost za sebe.

"Cilj tih fotografija je da prikaže neku skrivenu poruku, sve zavisi od perspektive, kako je to uslikano. Tu svaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slika u stvari krije svoju priču", kaže Mil Adilovski iz Severne Makedonije.

"Pretprošli dan smo imali jako dobru prezentaciju od fotografa koji je došao da nam prezentuje oko kompozicije", kaže Geori Žukof iz Rusije.

"Mi dolazimo iz različitih država. Imamo različite mentalitete i razmišljamo na različite načine. Ovaj program nam omogućava da razmenimo ideje i srećan sam što sam ovde", kaže Abilaš Tengu iz Indije.

Učesnici koriste fotografiju kako bi kod posmatrača na indirektan način podstakli promenu u društvu. Najčešća tema je rešavanje društvenih problema marginalizovanih grupa.

"Tokom ovog treninga se baziramo na socijalnu inkluziju, koristimo razne metode u toku rada. Oni se najviše baziraju na fotografije i uče kako da fotografišu, koji su pravi kadrovi", kaže Lea Ćaćić programska koordinatorka Edit centra.

Fotografije koje nastanu u toku radionice, biće prikazane sugrađanima u vidu izložbe 25. septembra u 18 časova u bašti Hotela Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.