Tribina Portret Brane Crnčevića – glasnika naše sudbine u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina "Portret Brane Crnčevića – glasnika naše sudbine" u Novom Sadu

Tribina "Portret Brane Crnčevića – glasnika naše sudbine" održaće se u utorak, 29. oktobra od 19 časova u programskom prostoru Centra za društvenu stabilnost, ulica Svetozara Miletića br. 10 u Novom Sadu.

Na tribini će govoriti: Miroslav Aleksić, književnik, Blagoje Baković, književnik i Đorđe Vukmirović, novinar.

Branislav Crnčević rođen je 8. februara 1933. godine u Kovačici. Studirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Radio je kao novinar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i urednik u listovima „Jež“, „Duga“ i „Mali jež“. Objavljivao je kolumne u više listova, uključujući NIN i „Politiku“. Ostaće upamćen kao izuzetan pisac za decu, aforističar i pesnik.

Devedesetih godina prethodnog veka bio je predsednik Matice iseljenika Srbije. Preminuo je 14. aprila 2011. godine u Beogradu.

Sveobuhvatnim prikazom dosadašnjih naučno-metodološki potvrđenih saznanja o ličnosti i delatnostima Brane Crnčevića, pokušaćemo da otkrijemo iz kojih razloga je u jednom delu intelektualno-akademske javnosti u srpskom etnosu dominantno uverenje da je Brana Crnčević izuzetno dobro razumeo sve identitetske i kulturološke karakteristike srpskog nacionalnog korpusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.