Tihi štrajk u Suboticatransu povećao plate za 20 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2019, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tihi štrajk u Suboticatransu povećao plate za 20 odsto

Vozači Suboticatransa uspeli su tihim štrajkom da se izbore za povećanje zarada za dvadesetak odsto. 

Gotovo polovina vozača ovog preduzeća do nedavno je bila zvanično na bolovanju, a nezvanično nezadovoljna zaradama i uslovima rada, zbog čega su mnogi ranije napustili preduzeće i voze u inostranstvu za veću zaradu.

Zdravstveni bilten u subotičkom javnom prevozu mnogo je bolji od kako je postignut >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dogovor o novom kolektivnom ugovoru, koji će vozačima i mehaničarima od aprila doneti za oko deset hiljada dinara veće plate.

Javni prevoz funkcioniše bez otkazivanja polazaka.

"Našlo se razumevanje za podizanje plata vozačima i vozači će za jedno dvadeset procenata, dvadeset i koji procenat da se poveća zarada. Znači, vozačima i nosiocima delatnosti u Suboticatransu, što znači vozači i mehaničari", kaže potpredsednik Saveza samostalnih sindikata u Subotici, Ištvan Huđi.

Zbog sadašnjih plata, ograničenih pošto je Suboticatrans javno preduzeće, mnogi su otišli u inostranstvo, dok je polovina preostalih bila nedavno na bolovanju, što je prouzrokovalo probleme u organizaciji i funkcionisanju javnog prevoza.

Traženo je mišljenje Ministarstva finansija, a zarade će biti podignute kroz stimulacije.

"Ovde postoji mogućnost da se poveća stimulacija za te zaposlene. Postoji tu mogućnost i jubileja firme, postoji tu mogućnosti i kada neko napreduje na nekom radnom mestu da se poveća zarada, tako da se u suštini našlo jedno rešenje ovoga puta za vozače", dodaje on.

I to je sve što se na ovu temu može čuti, pošto ni predstavnici lokalne samouprave, ali ni preduzeća niti njihovog sindikata, niti udruženja vozača i mehaničara o ovome dalje ne govore.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.