Terapijski rad u senzornim i motoričkim sobama pomaže deci sa smetnjama u razvoju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2020, 20:48

Terapijski rad u senzornim i motoričkim sobama pomaže deci sa smetnjama u razvoju

Da bi se unapredio kvalitet života dece sa smetnjama u razvoju, poslednjih godina, terapijski rad u senzornim i motoričkim sobama, pokazao se kao pogodan za njihovo psiho-fizičko stanje.

Zid sa geometrijskim oblicima, ljuljaška uz pomoć koje se radi na poboljšanju balansa i ravnoteže, svetlosno nebo - samo su neki od delova senzorne sobe, u okviru koje defektolog sa decom radi na reedukaciji psihomotorike, kineziterapije, kao i okupacionih tretmana.

Uključen je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rad sa decom iz autističnog spektra, decom sa ad-ha-de-om i poremećajem pažnje, a rezultati isključivo zavise od deteta, s tim da su bolji, ukoliko su i roditelji uključeni i koji slušaju smernice stručnog lica. Sama ideja, pre svega je rad na funkcionalnosti dece, kaže Jelena Blagojev, defektolog.

U motoričkoj sobi, nalaze se tri različite ljuljaške koje stimulišu balans, ravnotežu i doživljaj celovitosti tela, bazen sa lopticama, kao i materijali da se deca bolje upoznaju sa svojim telom. Osim te, dostupne su i neurofidbek soba, kao i defektološka soba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.