Tači traži da Beograd prestane sa povlačenjem priznanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2020, 10:15

"Tači traži da Beograd prestane sa povlačenjem priznanja"

Izjavu predsednika samoproglašene države Kosovo Hašima Tačija da bi sada trebalo "pritisnuti" Srbiju jer je Priština ukinula mere reciprociteta, šef srpske diplomatije Ivica Dačić vidi kao pritisak na Srbiju da prestane s kampanjom povlačenja priznanja KiM.

"Ta izjava znači da bi Srbija trebalo da prekine sa kampanjom povlačenja priznanja, jer je do sada vršen pritisak da oni ukinu takse i recipročne mere", rekao je Dačić za TV Hepi.

Smatra da je Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "u nebranom grožđu", te da misli da je situacija ista kao ranije.

"Promenila se naša spoljna politika, neke stvari su ponovo vraćene na pregovarački sto, iako su neki smatrali da je pitanje Kosova potpuno rešeno, sada smo na nekom novom početku", rekao je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.