Svetski dan srca - svakog sata šest osoba umre od kardiovaskularnih bolesti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2019, 05:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan srca - svakog sata šest osoba umre od kardiovaskularnih bolesti

Stopa umiranja od bolesti srca i krvnih sudova je u Srbiji veća od 50 odsto, a viša nego u ostalim zemljama Evrope. Svakog sata u našoj zemlji šest osoba umre od kardiovaskularnih bolesti!

Bolesti srca i krvnih sudova i dalje imaju dominantno mesto u morbiditetu i mortalitetu širom sveta što nameće, svima ponaosob, ali i društvu kao celini, obavezu da faktore rizika za njihovo nastajanje svede na najmanju moguću meru.

Ovogodišnji Svetski dan srca se obeležava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 29. septembra pod sloganom „Budi heroj svoga srca“ sa ciljem da čovečanstvo bude globalna zajednica heroja koja će preduzeti sve da ljudska civilizacija usvoji zdravije stilove života.

Svetski dan srca će danas, u zdravstvenim ustanovama sa teritorije APV, biti propraćen različitim aktivnostima, kako promotivnim kampanjama, tako i pregledima građana, savetima o zdravlju i faktorima rizika.

U znak podrške ovoj manifestaciji zgrada Pokrajinske vlade biće osvetljena crvenom bojom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.