Svet: Rekordan broj preminulih u američkim državama na jugu, u Brazilu skoro 42.000 novoobolelih i 1.300 preminulih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 06:52

Svet: Rekordan broj preminulih u američkim državama na jugu, u Brazilu skoro 42.000 novoobolelih i 1.300 preminulih

Američke savezne države Alabama, Florida i Severna Karolina danas su zabeležile rekordan rast broja preminulih od Kovida 19.

Broj slučajeva korona virusa je u porastu u većem delu SAD, a više od 20 saveznih država odlučilo je da zaustavi proces otvaranja ili da ponovo uvede neke od ranijih restrikcija, među njima i Kalifornija.

Škole od Kalifornije do Viskonsina najavljuju da će na početku školske godine, zbog pandemije nastava biti samo putem interneta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi Glas Amerike.

Školski okrug Los Anđelesa, drugi najveći u zemlji, najavio je da se đaci krajem avgusta neće vraćati u učionice.

Prema podacima agencije Rojters, Florida, gde se na jesen planira povratak đaka u učionice, sada ima više novih slučajeva koronavirusa dnevno od većine zemalja na svetu.

Na Floridi je danas zabeležen rekordan rast broja smrtnih slučajeva - 132, čime je broj žrtava porastao na više od 4.500.

Rekordan porast broja žrtava registrovan je i u Alabami - 40 i Severnoj Karolini - 35, čime je ukupno od početka pandemije u svakoj od te dve države registrovano više od 1.100 smrtnih slučajeva.

U Brazilu skoro 42.000 novoobolelih i 1.300 preminulih

U Brazilu je u poslednjih 24 sata registrovano 41.857 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je još 1.300 ljudi, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Do sada je u zemlji zaraženo 1,92 miliona ljudi, među kojima i predsednik Žair Bolsonaro.

Virus je odneo 74.133 života, prenosi Rojters.

Tokio: Rekordna 143 slučaja zaraze

Glavni grad Japana, Tokio, registrovao je u poslednja 24 sata 143 nova slučaja zaraze korona virusom.

Ukupno je zaraženo 8.200 ljudi, saopštio je krizni štab.

Gradonačelnik Tokija na Tviteru je napisao da je 70 odsto novoobolelih između dvadeset i trideset godina starosti.

Prateći tragove, mnogi su se zarazili tokom noćnih provoda, a većina obolelih je posećivala pozorište u centru grada, prenosi Bi-Bi-Si.

Oko 800 ljudi koji su gledali predstave početkom jula u pozorištu "Molijer" pozvano je na testiranje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.