Sušara unapređuje poljoprivrednu proizvodnju - sušena ludaja prvi probni proizvod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sušara unapređuje poljoprivrednu proizvodnju - sušena ludaja prvi probni proizvod

Sušena ludaja, kao prava poslastica iz Banata, prvi je probni proizvod koji bi kikindsko udruženje „Banatska lenija“ moglo uskoro ponuditi tržištu. 

Sušara i prateća oprema obezbeđeni su zahvaljujući sredstvima koje je na lokalnom konkursu odobrila kikindska lokalna samouprava.

Zahvaljujući nabavci sušare i prateće opreme, maksimalna iskorišćenost sirovina i dobijanje proizvoda sa višom vrednošću sada su realniji cilj povrtara i voćara iz kikindskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << udruženja „Banatska lenija“. Ukupna vrednost nabavljene opreme je oko 600.000 dinara, a sredstva su odobrena na konkursku kikindske lokalne samouprave.

Shodno periodu godine, prvi probni proizvod je sušena ludaja. Prve reakcije više su nego pozitivne, a sušena bundeva trebalo bi da postane i stalni deo ponude u okviru kikindske turističke manifestacije „Dani ludaje“. Iako spada u manje, tzv. porodične sušare čiji je kapacitet oko 200 kilograma, plan je da postojeća oprema bude nadograđena i proširena.

U skladu sa Pravilnikom o tzv. prodaji sa „kućnog praga“, već tokom marta biće poznati svi detalji o proizvodnji, lagerovanju, čuvanju i prodaji poljoprivrednih proizvoda, pa i sušenih proizvoda sa poljoprivrednih gazdinstava okupljenih u udruženju „Banatska lenija“.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.