Sunčani sat - najznačajniji suvenir Sremske Mitrovice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022, 10:56

Sunčani sat - najznačajniji suvenir Sremske Mitrovice

U Turističkom info centru u Sremskoj Mitrovici sada se mogu kupiti suveniri, u cilju promocije grada, kroz različite motive i simbole Sremske Mitrovice. Jedan od najpoznatijih i najznačajnijih je, svakako sunčani sat, a pretpostavka je da će njegov suvenir biti jedan od najpopularnijih i najprodavanijih.

Na području današnje Sremske Mitrovice nalazio se jedan od najznačajnijih gradova Rimske imperije, a to je Sirmijum. Jedan od najznačajnijih arheoloških nalaza iz tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << perioda je, svakako sunčani sat koji se nalazi u Lapidarijumu i predstavlja jedan od najpoznatijih simbola grada. Suvenir ovog simbola se nalazi u Turističkom info centru, pa će turisti strani i domaći, ali i Mitrovčani uskoro moći da ga kupe za sebe ili poklon dragoj osobi.

Sunčani sat je vredan eksponat izgrađen pre 100 godina nove ere i jedan je od najstarijih spomenika svoje vrste u istočnoj Evropi. Kao takav ima ogroman značaj, ne samo za Sremsku Mitrovicu, nego i za istoriju i kulturu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.