Sudije i tužioci položili zakletvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2019, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije i tužioci položili zakletvu

Sudija Ustavnog suda Srbije, sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju u osnovnim sudovima i zamenici javnih tužilaca položili su danas zakletvu u Skupštini Srbije, pred predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Zakletvu je položila sudija Ustavnog suda Lidija Đukić, koju je imenovala Opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda na sednici održanoj 19. aprila 2019. godine.

Zakletvu su položile i sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju na sednicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parlamenta 14. februara i 10. jula 2019. godine.

Sudije koje su položile zakletvu sudijsku funkciju obavljaće u osnovnim sudovima u Novom Sadu, Pančevu, Velikom Gradištu, Zrenjaninu, Ivanjici, Kraljevu, Kruševcu, Mionici, Raški, kao i privrednim sudovima u Užicu, Zaječaru, Kragujevcu i prekšajnim sudovima u Bačkoj Palanci, Zaječaru, Kruševcu, Nišu, Pirotu, Rumi i Čačku.

Gojković je iznela uverenje da će novoizabrane sudije tokom mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava.

Verujem da ćete suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Srbiji, poručila je Gojković, navodi se u saopštenju

U Skupštini Srbije zakletvu su položili i zamenici javnih tužilaca koji su prvi put izabrani na tu funkciju, na sednici Skupštine Srbije 10. jula 2019. godine.

Zakletve su položili zamenici javnih tužilaca u prvom, drugom i trećem javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i osnovnim javnim tužilaštvima u Mladenovcu, Aranđelovcu, Ubu, Vršcu, Novom Sadu, Rumi, Subotici, Vrbasu, Kruševcu, Raški, Čačku, Gornjem Milanovcu, Jagodini, Kraljevu, Paraćinu, Nišu, Vranju, Prokuplju, Pirotu, Negotinu i Vladičinom Hanu.

Gojković je i njima požela uspeha u radu i izrazila uverenje da će, radeći po svojoj savesti i u skladu sa zakonom, obezbediti poštovanje zakona za svakog građanina i time doprineti ugledu tužilačke funkcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.