Sudar dva mala aviona u Kaliforniji, najmanje dvoje poginulo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2022, 08:10

Sudar dva mala aviona u Kaliforniji, najmanje dvoje poginulo

Dva mala aviona sudarila su se u severnoj Kaliforniji dok su pokušavala da slete na lokalni aerodrom i najmanje dvoje od troje putnika je poginulo, saopštili su zvaničnici.

Avioni su se srušili u četvrtak na lokalni aerodrom kod grada Votsonvila u američkoj saveznoj državi Kalifornija, nešto pre 15 časova, navodi se u saopštenju gradskih vlasti na Tviteru .

Aerodrom u vlasništvu grada nema kontrolni toranj za usmeravanje sletanja i poletanja aviona, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << AP.

U dvomotornoj Cesni 340 bile su dve osobe, a samo pilot u jednomotornoj Cesni 152 u trenutku nesreće, saopštila je američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo.

Zvaničnici su naveli da je prijavljeno više smrtnih slučajeva, ali još uvek nije poznato da li je neko preživeo, navodi AP.

Fotografije i video snimci objavljeni na društvenim mrežama prikazuju olupinu jednog malog aviona u travnatom polju pored aerodroma.

Na jednom snimku prikazan je oblak dima vidljiv sa ulice u blizini aerodroma.

Na fotografiji iz grada Votsonvila vidi se oštećenje manjeg objekta na aerodromu, a na licu mesta su vatrogasci, navodi AP.

Avioni su bili na visini od oko 60 metara kada su se srušili, rekao je jedan očevidac za lokalne novine.

On je, kako je naveo, vozio pored aerodroma kada je video kako se dvomotorni avion snažno naginje udesno i udara u krilo manje letelice, koja se "samo spiralno spustila i srušila" blizu ivice aerodroma i nedaleko od kuća , prenosi AP.

Dvomotorna letelica je nastavila da leti, ali uz napore, rekao je očevidac, a onda je video plamen na drugoj strani aerodroma.

Još dva pilota takođe su povređena u padu aviona na drugim mestima u Kaliforniji tokom jučerašnjeg dana, navodi američka agencija.

Votsonvil se nalazi u blizini zaliva Monterej i udaljen je oko 160 kilometara južno od San Franciska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudar dva mala aviona u Kaliforniji, najmanje dvoje poginulo

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2022

LOS ANÐELES - Dva mala aviona sudarila su se u sjevernoj Kaliforniji dok su pokušavala da slete na lokalni aerodrom i najmanje dvoje od troje putnika je poginulo, saopštili su zvaničnici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.