Studentski parlament apeluje da se protesti ne nazivaju studentskim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2019, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentski parlament apeluje da se protesti ne nazivaju studentskim

Na današnjem sastanku sa direktorom i glavnim i odgovornim urednikom JMU RTV dogovoreno je da aktivnosti studenata, organizacija i studendtskih institucija dobiju više medijskog prostora, potpuna depolitizacija studenata u medijskom izveštavanju i objektivno izveštavanje o svim dešavanjima u okviru Univerziteta, kao i da se unapredi komunikacija između predstavnika studenata i studentskih organizacija i samog javnog servisa.

Iz Studentskog parlamenta apeluju i na ostale medije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da proteste koji se odvijaju i u kampusu Univerziteta ne nazivaju studentskim, jer se radi o građanskom okupljanju koje ima isključivo političke ciljeve. Kako kažu, neposredno nakon predaje zahteva JMU RTV reagovali su pojedinci iz političkih organizacija pokušavajući da tvrdnjama mimo bilo kakve logike i dalje vrše pritisak na medije da proteste zovu studentskim.

U saopštenju se navodi da su ih kontaktirali pojedini mediji sa tendencioznim pitanjima isključivo inspirisanim političkim dešavanjima, a  da su upravo i reagovali zbog toga što ne žele da se studenti zloupotrebljavaju zarad bilo čijih političkih interesa.

"Nazivati ove proteste "studentskim" jer u njima učestvuju pojedini studenti, ima logike koliko i svetsko prvenstvo u fudbalu nazvati "svetsko prvenstvo u cvećarstvu" samo zato što se nekoliko fudbalara koji nastupaju školuju za cvećara. Na politički instruisana pitanja nećemo odgovarati, osim ukoliko se tiču kvaliteta studiranja, studentskog standarda i procesa i kvaliteta nastave, jer je jedan od naših zahteva upravo bio potpuna depolitizacija studenata i njihovih aktivnosti", piše u saopštenju u kojem se dodaje " da svako ima pravo da učestvuje na javnim građanskim okupljanjima u demokratskom društvu za koje smo se borili i koje imamo nameru da unapređujemo, ali nema pravo da nikoga ni u bilo čije ime zloupotrebljava".

Iz Studentskog parlamenta pozivaju kolege da zajedničkim znanjem i zalaganjem kroz institucije grade bolje društvo u kojem živimo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.