Stroži kućni red u zgradama neophodan za prijatan život stanara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2019, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stroži kućni red u zgradama neophodan za prijatan život stanara

Nova odluka o kućnom redu u stambenim zgradama na snazi je više od pola godine i propisuje visoke kazne za stanare koji istresaju mrve sa terase, mašinu za pranje veša uključe u noćnim satima, a nije dozvoljen ni glasan plač u stanu tokom odmora. U Udruženju profesionalnih upravnika kažu da je pravilnik osmišljen, kako bi stanari stvorili prijatniju atmosferu za život.

Ukoliko usisavate noću, puštate preglasnu muziku, bacate mrvice sa terase, ostavite đubre ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vrata stana ili glasno plačete, prema novom pravilniku platićete visoku kaznu. Iako su nova pravila stroga, Novosađani tvrde da su potrebna.

U Udruženju profesionalnih upravnika saznali smo da je pravilnik pooštren, kako bi se stanari međusobno poštovali, jer je, kako tvrde upravnici, samo na taj način suživot može da bude prijatan.

"Najčešći izvor sukoba, raznih konflikata u stambenoj zajednici su upravo vezani za kućni red, zbog toga je to izuzetno bitna tema, a ukoliko se ti sukobi ne prevaziđu oni se prenose onda i na dogovore vezano za održavanje zgrade koji su izuzetno bitni za vrednost samih nekretnina. Dakle, najbitnije je da ljudi prevaziđu, da se dogovore, da nađu kompromis", kaže Radovan Trifunov, iz Udruženja profesionalnih upravnika.

Prema njegovim rečima, najčešći problem u stambenim zgradama je buka od 16 do 18 sati i tokom noći. Stanari koji u to vreme budu pravili buku veću od 30 decibela, mogli bi da plate kaznu i 10.000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.