Stonoteniserke Novog Sada savladale španski Linares u Kupu Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2019, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stonoteniserke Novog Sada savladale španski Linares u Kupu Evrope

U duelu srpskog šampiona i španskog vicešampionka, stonoteniserke Novog Sada pobedile su španski Linares 3:1 u prvom meču osmine finala Kupa Evrope.

Više od 500 navijača u velikoj sali SPENS-a videlo je poraz reprezentativke Izabele Lupulesku od Poljakinje Klaudije Kuzinske posle preokreta, da bi rezultat izjednačila sjajna Tijana Jokić koja je posle dramatičnih 5 setova bila bolja od Rumunke Ane Marije Roksane Istrate.

Usledio je evropski debi 16 –godišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Radmile Tominjak. Naša najtalentovanija juniorka sa 3:2 pobedila je Džudit Kobas, a veliko slavlje je usledilo nakon trijumfa Lupulesku nad Istrate maksimalnim rezultatom.

Stoni tenis u velikoj dvorani Spensa posle 38 godina

Prvi put od 1981 godine kada je SPENS i izgrađen za potrebe Svetskog prvenstva u stonom tenisu odigran je ekipni stonoteniski susret u velikoj dvorani.

Stonotenisko borilište je bilo izmešteno ka istočnoj tribini, okrenuto ka severnoj strani velike dvorane, a prisustvovalo je oko 700 gledalaca što je svojevrsni rekord u klupskim stonoteniskim nadmetanjima u Kupu Evrope.

Polovina gledalaca bila su deca koji su članovi omladinskih škola iz svih krajeva Srbije, a uživo je prenos išao internet signalom za poznatu platformu Laola1 TV gde ima više od tri miliona pretplatnika na stonoteniske mečeve čime je poslata najlepša moguća slika iz Srbije u svet.

"Pokazali smo da osim velikog potencijala imamo i kvalitet koji može da parira svima u Evropi. Moram da naglasim da je Novi Sad ponovo jedini tim u Evropi koji u svojoj postavi nema strankinju budući da je Novikova izostala zbog povrede, a da većina ostalih evropskih klubova imaju i po dve inostrane igračice, kao što je slučaj sa Linaresom. Pri tome smo i najmlađi u Kupu Evrope sa prosekom od svega 18 godina", ističe trener Slobodan Stojanov koji se osvrnuo na pojedinačna izdanja svojih izabranica.

"Gurnuli smo u vatru 16-godišnju Radmilu Tominjak koja je odigrala bez straha i ostvarila važnu pobedu. Ona je tako pokazala da Novi Sad i srpski stoni tenis ne moraju da brinu za budućnost. Tijana Jokić i Izabela Lupulesku, koje imaju 19 godina, uspele su da savladaju fantastičnu Rumunku Istrate koja više od 10 godina nastupa po Evropi. Sada se vidi koliko je dobra odluka što smo naše mlade igračice, još dok su bile izlazna godina u juniorskoj konkurenciji, priključili seniorskom nacionalnom timu gde su kroz Svetsko i Evropsko prvenstvo stekle dragoceno iskustvo. To je vizija oko koje moramo svi u stonoteniskoj Srbiji da se složimo, a onda za nekoliko godina da se nadamo osvajanju pojedinačne ili ekipne medalje na velikim takmičenjima", kaže Stojanov koji je ujedno i selektor ženskog seniorskog tima Srbije.

Revanš meč osmine finala Kupa Evrope između Novog Sada i Linaresa na programu je 8. novembra. Plasman u četvrtfinale obezbediće ekipa koja upiše više meč poena ili u slučaju istog broja pojedinačnih pobeda, ima bolji set količnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.