Sterijino pozorje od 26. septembra do 4. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2020, 18:20

"Sterijino pozorje" od 26. septembra do 4. oktobra

"Sterijino pozorje", 65. po redu, biće održano od 26. septembra do 4. oktobra. Objavljeno je i da je Sterijina nagrada za teatrologiju "Jovan Hristić" pripala prof. dr Svetozaru Rapajiću za knjigu "Muzičko pozorište kao umetnička sinteza".

Ovogodišnje Sterijino pozorje, iako će se održati u pandemijskim neuslovima, donosi sedam zanimljivih naslova u takmičarskoj selekciji.

"Autentičnost srazmere strasti i samosvesti u konkretnom dijalogu pozorišta sa stvarnošću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bilo je merilo na osnovu kog se odlučio za selekciju", kaže selektor Svetislav Jovanov.

Dodaje da je važno da pozorje vrati publiku u pozorište i objašnjava svoj podnaslov festivala "Stvarnost – čudnija od mašte".

"Ovde se nadam da ono što je izašlo iz života i ušlo u igru ponovo će se vratiti u život ili nas vratiti u život", kaže Jovanov, selektor festivala.

I ove godine organizovana je i selekcija Krugovi i druga off scena, biće odigrane predstave van konkurencije, kao i izložbe i promocije.

Ipak, predstave iz regiona možda će u poslednjem trenutku biti otkazane ukoliko ansambli budu imali problema sa ulaskom u Srbiju.

Uz sve komplikacije, u Sterijinom pozorju kažu da je održavanje festivala važno i zbog tradicije.

"Dajemo poruku da je moguće pozorište, to nije mesto zaraze već slobode, slobode mišljenja svake vrste, um slobode", kaže Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog festivala.

Napominju i da će se svi programi odvijati po zdravstvenim preporukama sa ograničenim brojem mesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.