Stariji sugrađani uče se da koriste modernu tehnologiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2021, 19:32

Stariji sugrađani uče se da koriste modernu tehnologiju

Novosadski humanitarni centar sprovodi projekat "Spajalica", koji doprinosi stvaranju inkluzivne zajednice, u kojoj stariji sugrađani žive aktivno, zdravo i sigurno. Jedne od aktivnosti kluba su edukativne radionice, koje obučavaju zainteresovane kako da koriste modernu tehnologiju, kao i društvene mreže.

"Prijavila sam se prvo da savladam najnoviju tehnologiju, mislim uglavnom vladam , ali uvek ima šta da se uči. I zbog društva i dovela sam neke prijateljice koje neke malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << manje, neke više znaju, razmenimo iskustva".

"Svašta smo naučili. Korišćenje mobilnih telefona, pa vajber, dži-mejl, sad ćemo danas fejsbuk".

"Sa čime sve raspolažemo ako koristimo, pametni mobilni telefon, vots-ap, te sve aplikacije".

"Zajednički zadatak nas povezuje i čini bliskima i osećam se izuzetno dobro i ponavljam sad ovaj projekat je u pitanju, ali pre toga smo učestvovali na drugim projektima i ekstra sam zadovoljna", kažu stariji sugrađani.

Ići u korak s vremenom predstavlja jedan od zahtevnijih zadataka, ali kada se ostvaruje u timu, sve postaje lakše.

Promocija međugeneracijske solidarnosti i brige za starije sugrađane, kao i povećanje svesti o važnoj ulozi koju stariji imaju u društvu samo su neki od ciljeva Kluba "Spajalica".

"Opšti utisak je da je ova obuka njima veoma zanimljiva, ali i važna i korisna, iz razloga što funkcionisanje na tom polju interneta i modernih tehnologija smanjuje se kod njih neki osećaj usamljenosti i komunikacija im je lakša i dostupnija, kao i informacija koje su njima od značaja", kaže Anđela Tomić, Novosadski humanitarni centar

U okviru projekta Spajalica, Novosadski humanitarni centar pruža i podršku najugroženijima, besplatnu pomoć i negu u kući.

"Pružili smo uslugu tokom cele ove godine za najstarije sugrađane koji su u prilično lošim materijalnim uslovima. Obezbedili smo im uslove kućne nege i pomoći u kući, kako bi im na taj način nekako olakšali i pomogli. Da li to još uvek traje? Jeste. Ceo projekat Spajalica traje do kraja ove godine", kaže Anđela Tomić.

Za detaljnije informacije, zainteresovani mogu pozvati Novosadski humanitarni centar svakog radnog dana ili doći na edukativnu radionicu modernih tehnologija utorkom i četvrtkom od 10 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.