Stara Pazova: Socijalne karte za 1.600 učenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 16:01

Stara Pazova: Socijalne karte za 1.600 učenika

Za više od 1.600 učenika u 4 osnovne škole na teritoriji opštine Stara Pazova staropazovački Centar za socijalni rad izradio je socijalne karte koje su se ticale porodičnih, ekonomskih i stambenih uslova života učenika i korišćenja usluga ove socijalne ustanove u školama.

Da je porodica stub društva svedoči Marija Petrović iz Stare Pazove, majka troje dece od kojih je najmlađa osmogodišnja Helena, dok starije ćerke imaju 13 i 14 godina.

Kako kaže, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obzira na različita interesovanja i uzrast dece trudi se da zajedno provode vreme na kvalitetan i kreativan način.

Najveći broj roditelja staropazovačkom Centru za socijalni rad obraćao se u postupku razvoda braka i odlučivanju o vršenju roditeljskog prava. Više od polovine ispitanih roditelja obratili bi se socijalnom radniku u školi, dok bi u Centar za socijalni rad došlo svega 4 posto ispitanih. Proveravali smo s kojim poteškoćama se susreću učenici starijih razreda osnovne škole.

Učenici u najvećem procentu žive u potpunim porodicama, u oko 80 posto porodica zaposleni su i otac i majka, a čak 75 posto porodica su vlasnici ili suvlasnici nekretnina u kojima žive.

U okviru projekta „Socijalni radnik u školi“ koji je sproveo Centar za socijalni rad u Staroj Pazovi pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova izrađeno su socijalne karte za više od 1.600 učenika u 4 osnovne škole u ovom kraju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.