Stara Pazova: Državna zemlja u arendu na 10 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara Pazova: Državna zemlja u arendu na 10 godina

Uprava za poljoprivredno zemljište obavestila je poljoprivrednike da je objavljena Odluka o raspisivanju javnog oglasa za javno nadmetanje za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u prvom krugu za teritoriju opštine Stara Pazova.

Oranice se daju u zakup od deset godina, a javno nadmetanje će se održati 30. septembra 2019. godine.

Imajući u vidu da se u prethodnom periodu državno poljoprivredno zemljište davalo u zakup na kraći period, najčešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na godinu dana, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je donelo odluku da se državne njive daje u zakup na duži vremenski period.

Ovo je važno zbog toga što će poljoprivrednici moći da planiraju proizvodnju na duži rok, i tako da vode računa o kvalitetu zemljišta a sdruge strane na taj način se smanjuje mogućnost uzurpacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.