Stanovnike Satelita muči korenje starog drveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2019, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovnike Satelita muči korenje starog drveta

U ulici Stevana Momčilovića, građanima problem pravi visoko drvo jablana. Kako su naglasili, to drvo je više od pet spratova, a najveći problem je korenje, koje je probilo u kanalizacioni sistem, pa često dolazi do zagušenja kanalizacije.

Osim što korenje probija kanalizacione cevi, stanari ovog dela Novog Sada, strahuju i za bezbednost dece koja svakodnevno prolaze tuda.

Gradsko zelenilo i Gradska uprava za građevinsko zemljište, izašli su na teren gde su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ustanovili da su stabla oko zgrade zdrava i da je problem zapravo nastao pre nekih pedesetak godina, kad je drvo posađeno na neodgovoran način, ali ističu da će taj problem uskoro biti rešen.

"Taj problem će uskoro biti rešen takozvanim šlicovanjem korenovog sistema, moraće staza da se podigne, da se posao uradi i posle da se izbetonira ponovo", objašnjava Ivan Nožinić, savetnik direktora za medije JKP "Gradsko zelenilo".

Građani ne bi trebalo ništa da preduzimaju na svoju ruku, već da se obrate Gradskom zelenilu, koje će razmotriti njihove žalbe i izaći će im u susret, kažu u tom preduzeću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.