U NIS-u je registrovano dva slučaja zaraze Kovidom; Adice dobijaju potpuno novu ambulantu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2020, 13:10

U NIS-u je registrovano dva slučaja zaraze Kovidom; Adice dobijaju potpuno novu ambulantu

U NIS-u je registrovano dva slučaja zaraze kovidom, rekao je pokrajinski sekratar za zdravstvo Zoran Gojković. On je kazao i da se situacija u Domu za stare u Petrovaradinu u poslednja dva dana nije menjala.

A stanovnici novosadskog naselja Adice uskoro će dobiti potpuno novu ambulantu koja će pružati usluge opšte medicine, pedijatrije, ginekologije, stomatologije, patronaže i laboratorijske dijagnostike.

Ovaj objekat značajno će doprineti poboljšanju zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaštite građana Novog Sada, a naročito stanovnika koji žive u ovom delu grada, saopštila je Pokrajinska vlada.

Potpuno nova ambulanta Doma zdravlja "Novi Sad" je još jedna od brojnih investicija u zdravstvo Novog Sada, koje se finansiraju sa različitih nivoa vlasti.

To je prilikom obilaska radova na izgradnji ovog objekta izjavio pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i dodao da je, s obzirom na to da Novi Sad nema gradsku bolnicu, Dom zdravlja "Novi Sad" jedan od ključnih aspekata zdravstva u gradu i da zajedno sa Kliničkim centrom Vojvodine i institutima u Sremskoj Kamenici čini jednu veliku celinu.

Vrednost ovog objekta sa opremom iznosi 200 miliona dinara a finansira ga grad Novi Sad.

Ovaj objekat bio je neophodan jer se na Adicama konstantno beleži povećanje broja stanovnika, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da će izgradnja nove ambulante značajno doprineti zdravstvenoj zaštiti građana ovog naselja.

Novim planom mreže zdravstvenih ustanova, koji je Pokrajinska vlada već usvojila i prosledila Ministarstvu zdravlja predviđeno je da Novi Sad dobije opštu bolnicu, koja do sada nije postojala u gradu.

Veliki broj starih objekata klinika Kliničkog centra Vojvodine je već rekonstruisan, a preostali objekti su u različitim fazama adaptacije, koji će, uz skoriji završetak izgradnje novog bloka Klinike za ginekologiju i akušerstvo činiti visoko kvalitetnu zdravstvenu bazu grada Novog Sada, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanovnici Adica dobijaju novu ambulantu, uskoro i gradska bolnica

Izvor: NoviSad.com, 06.Jun.2020

Stanovnici naselja Adice uskoro će dobiti potpuno novu ambulantu. Na više od hiljadu kvadrata biće smeštene prostorije opšte medicine, pedijatrije, ginekologije, stomatologije, patronaže i laboratorijske dijagnostike..

Nastavak na NoviSad.com...

Stanovnici Adica uskoro dobijaju potpuno novu ambulantu

Izvor: B92, 06.Jun.2020

Novi Sad -- Adice će uskoro dobiti ambulantu koja će pružati usluge opšte medicine, pedijatrije, ginekologije, stomatologije, patronaže i laboratorijske dijagnostike...Ovaj objekat značajno će doprineti poboljšanju zdravstvene zaštite građana Novog Sada, a naročito stanovnika koji žive u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.