Srpska čitaonica u Irigu okupila bibliotekare iz čitave Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 15:40

Srpska čitaonica u Irigu okupila bibliotekare iz čitave Srbije

U Srpskoj čitaonici u Irigu obeleženo je 60 godina saborovanja bibliotekara Srema. Najstarije čitalište u Srbiji od 1962. godine po tradiciji okuplja bibliotečke radnike Srema, ali poslednjih godina ovoj manifestaciji prisustvuju i bibliotekari Srbije.

Davno ustanovljen datum za održavanje Sabora je prvi petak u oktobru. Ova jedinstvena manifestacija između ostalog ima cilj da skrene pažnju javnosti na značaj i važnost ovakvih kulturnih događaja i predstavlja jedan doprinos >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bibliotekama koje imaju značajnu ulogu u društvu.

Tokom 60 godina sama koncepcija Sabora se menjala ali je sada ustaljena, kaže Vera Novković, direktorka "Srpske čitaonice" u Irigu, koja je i otvorila ovogodišnji Sabor.

Učesnicima Sabora obratio se i Damir Vasiljević Toksić direktor gradske biblioteke Atanasije Stojković u Rumi. Saboru je prisustvovao veliki broj gostiju iz cele Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.