Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremskomitrovačkoj bolnici priznanje Ministarstva zdravlja

SREMSKA MITROVICA - Ministarstvo zdravlja Srbije nagradilo je u više kategorija četiri opšte bolnice i 16 domova zdravlja iz Srbije koji su postigli najbolje rezultate u unapređenju kvaliteta rada, a ovim zdravstvenim ustanovama sleduje i novčana nagrada između milion i po i dva miliona dinara.

Među nagrađenim opštim bolnicama nalazi se i sremskomitrovačka Opšta bolnica, uz one iz Čačka, Paraćina i Jagodine.

Povodom ove nagrade bolnički menadžment je saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je ovo značajno priznanje stiglo kao posledica napornog rada na unapređenju zdravstvene zaštite, kvaliteta usluga, opremljenosti i novih dijagnostičkih i operativnih metoda. Takođe, bodovala se i smrtnost pacijenata, broj bolničkih dana pre i posle operacije, edukacija kadrova, broj medicinskih sestara po bolesniku, stepen zadovoljstva korisnika usluga...

"Progalešeni smo za najbolju bolnicu u kategoriji iznad sto hiljada stanovnika i možemo da se pohvalimo da smo pioniri u mnogim operativnim metodama", kaže direktor Zdravstvenog centra u Sremskoj Mitrovici dr Goran Ivić. To će nam značiti i kod licenciranja i dobijanja akreditacija. Ministarstvo je uvelo ovo svojevrsno takmičenje među zdravstvenim ustanovama, što je dobro jer se stalno teži da se ide korak napred.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.