Sremska Mitrovica nastavlja praksu ulaganja u poljoprivredu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremska Mitrovica nastavlja praksu ulaganja u poljoprivredu

Sremska Mitrovica nastavlja dosadašnju praksu ulaganja u poljoprivredu, ako je suditi po najavama iz resorne gradske uprave. Ovih dana se priprema budžet za 2020. godinu i značajnu stavku tog budžeta u finansijskom smislu imaće ulaganja u agrar na lokalu. Kako Sremska televizija saznaje izdvajanja za poljoprivredu mogla bi da iznose 220 miliona dinara, a u planu su i novi konkursi koje će grad da subvencioniše. Naravno o svemu planiranom moraće prvo da se izjasni Skupština grada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Dok se čeka skupštinsko zasedanje na čijem dnevnom redu će biti i odluka o budžetu grada za 2020. godinu, mi smo istraživali kakvi su planovi kada je poljoprivreda u pitanju. Hoće li se nastaviti dosadašnja praksa podrške poljoprivrednicima s obzirom da oni procentualno doprinose ukupnom razvoju privrede grada.

Poljoprivrednici kažu da su bili uglavnom zadovoljni dosadašnjim budžetom. Smatraju da uvek može više, ali i ova sredstva ukoliko budu iskorišćena kako treba predstavljaju za njih značajnu podršku. Naš sagovornik posebno ističe značaj ulaganja u atarske puteve.

U resornoj Gradskoj upravi kažu da je planirano da najveći deo agrarnog budžeta bude usmeren na nastavak procesa komasacije ali da će se voditi računa i o poljoprivrednoj infrastrukturi. To znači sanacija atarskih puteva, uređenje kanalske mreže, ulaganje u sistem protivgradne zaštite. Osim toga biće i novih konkursa.

Pored pomoći sa lokalnog nivoa vlasti poljoprivrednici po tradiciji mogu da računaju i na podršku Pokrajinskog sekretarijata kao i Ministarstva poljoprivrede. Ministar Nedimović posle usvajanja Republičkog budžeta izjavio je da će biti više novca za subvencije za oko 900 miliona dinara u odnosu na 2019. godinu. Podsećamo agraru je u ovoj godini na raspolaganju 52 milijarde dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.