Srbija ispustila pobedu, Švajcarci slavili nakon preokreta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2018, 04:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ispustila pobedu, Švajcarci slavili nakon preokreta

Fudbaleri Srbije poraženi su u drugom meču u Grupi E od selekcije Švajcarske sa 2:1. Mitrović je postigao gol za vođstvo, ali su golovima Džake i Šaćirija Švajcarci preokrenuli i stigli do pobede. Meč odluke Srbija igra 27. od 20.00 časova protiv Brazila.

Provokacije Džake i Šaćirija prilikom proslave gola

Švajcarski fudbalski reprezentativci Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, poreklom Albanci, provokacijom su proslavili pogotke protiv Srbije sklapanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ruku u znaku orla na albanskoj zastavi".

Etnički Albanci, koji nose dresove drugih reprezentacija, često proslavljaju golove na ovaj način simbolično aludirajući na tzv. veliku Albaniju.

Džaka je rođen u Bazelu, njegovi roditelji su iz Kuršumlije, a trenutno igra za londonski Arsenal, dok je Šaćiri rođen u okolini Gnjilana i trenutno je član Stouka.

Fudbalska reprezentacija Srbije uprkos solidnoj partiji i vođstvu sve do 52. minuta, nije uspela da ostvari povoljan rezultat.

Izabranici Mladena Krstajića su golom Mitrovića u petom minutu imali prednost, a do kraja prvog dela su propustili nekoliko šansi kako bi ta prednost iznosila dva gola.

Drugo poluvreme donelo je potpuno drugačiji scenario od iščekivanog, pošto je Švajcarska uspela da dođe do dva gola i to oba nakon kontranapada.

Prvo je Džaka natrčao na odbijenu loptu u 52. minutu i preciznim i jakim udarcem izjednačio na 1:1.

Od tog trenutka "orlovi" su pali kako na fizičkom, tako i na psihičkom planu, a to je rezultovalo potpunim preokretom Švajcarske u 90. minutu utakmice, kada se Šaćiri našao sam nakon kontre ispred Stojkovića, kojeg je matirao i doneo tri boda svojoj selekciji.

Meč odluke Srbija igra 27. juna u sredu protiv selekcije Brazila od 20.00 časova.

Mitrović: Primili smo golove kao deca....

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović, strelac gola protiv Švajcarske, rekao je da je razočaran porazom.

Podrška fudbalerima Srbija u gradovima širom zemlje

Fudbaleri Srbije imali su snažnu podršku u celoj zemlji tokom utakmice sa Švajcarskom, a duel iz Kalinjingarda gledao su na trgovima, kafićima i domovima.

Na Mundijalskom trgu u Beogradu, Nišu, Čačku, Užicu i Novom Pazaru, prvo je bilo mnogo radosti posle vođstva Srbije, a potom i tuge nakon poraza u 90. minutu.

"Primili smo golove kao deca, mnogo glupo, jeftino, razočarani smo. Umesto da branimo rezultat, mi idemo napred. Ne znam šta se desilo. Ne može se napred kao muva bez glave. Glupo, glupo, glupo", rekao je Mitrović za RTS.

On je dodao da nema predaje protiv Brazila.

"Nećemo da odustanemo, daćemo sve od sebe, Kostarika je pokazala da može da se igra s njima. Idemo da pobedimo", poručio je Mitrović.

Ovako je protekao meč:

21.50 – Kraj meča, pobeda Švajcarske od 2:1.

21.47 – GOL! Šaćiri u 90. minutu nakon kontre postiže gol za vođstvo Švajcarske od 2:1.

21.44 – Zbog prigovora u 88. minutu žuti karton dobija Mitrović.

21.41 – Gavranović je iz naizgled ofsajd situacije imao dobru priliku, Stojković dobro brani.

21.37 – Druga izmena u redovima Srbije, Radonjić ulazi umesto Milivojevića u 81. minutu.

21.21 – Prva izmena Mladena Krstajića je Adem Ljajić koji u 65. minutu menja Kostića.

21.15 – Veoma blizu novog gola bili su Švajcarci, Šaćiri je u 58. minutu šutirao iskosa, lopta je zakačila stativu i otišla u gol aut.

21.09 – GOL! Kontra Švajcarske nakon našeg kornera, Kolarov blokira šut Šaćirija, lopta se odbija do Džake koji veoma snažno i precizno šalje loptu iza leđa Stojkovića.

Džaka, čiji su roditelji poreklom iz Kuršumlije, provokacijom je proslavio pogodak "sklapanjem ruku u znaku orla na albanskoj zastavi".

21.03 – Nastavljen je meč.

20.47 – Poluvreme u Kalinjingradu, Srbija vodi sa 1:0.

20.46 – Žuti karton dobija i Matić, zbog faula nad Lihtštajneru.

20.46 – Tadić sjajno hvata volej izvan 16 metara, ali lopta ide iznad gola.

20.43 – Veoma blizu gola bila je Srbija u 44. minutu nakon kornera. Tadić je ubacio loptu, koju je neko zakačio u petercu, pa ni Tošić ni Mitrović nisu uspeli da je uguraju u gol.

20.39 – Zbog faula na sredini terena nad Šaćirijem, žuti karton u 40. minutu zaradio je i Milivojević.

20.36 – Nakon prekida i lopte koja se odbila na ivicu šesnaesterca, Tadić desnom nogom šutira, ali lako interveniše golman Zomer.

20.34 – Sergej Milinković-Savić u 34. minutu zbog opasne igre dobija prvi žuti karton na meču.

20.30 – Najbolja šansa za Švajcarsku na meču, Zuber je proigrao Džemailija u petercu, ali je Stojković odlično odbranio taj udarac, nedugo zatim Šer je nakon kornera šutirao glavom preko gola.

20.18 – Još jednom preti Mitrović, ponovo Ivanović centrira, a srpski napadač atraktivno "makazicama" šalje loptu preko gola.

20.15 – Nova opasnost po gol Švajcarske, Milinković-Savić je sa distance šutirao malo pored gola.

20.14 – Ponovo Mitrović preti glavom, Ivanović je ubacio loptu, ali nakon udarca ona ide preko gola.

20.04 – GOOOOL! Mitrović je strelac u petom minutu. Centaršut Tadića sa desne strane, a Mitrović glavom smešta loptu u mrežu Švajcaraca.

20.03 – Prvi šut na meču delo je Džake u trećem minutu meča, nakon greške Kostića, ali lopta odlazi preko gola.

20.00 – Počeo je meč u Kalinjingradu.

19.40 – Srbija će imati veoma dobru podršku sa tribina kako svojih, tako i navijača Rusije.

19.31 – Fudbaleri obe ekipe stigli su na stadion u Kalinjingradu.

19.25 – Utakmica se igra na Kalinjingradskom stadionu, a glavni sudija je Feliks Brih iz Nemačke.

19.15 – U odnosu na meč protiv Kostarike, selektor Krstajić napravio je jednu izmenu – umesto Adema Ljajića utakmicu će početi Filip Kostić. Švajcarska počinje meč u istom sastavu kao i protiv Brazila.

19.00 – Poznati su sastavi timova za večerašnji duel:

Srbija: Stojković, Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov, Matić, Milivojević, Milinković-Savić, Kostić, Tadić i Mitrović.

Švajcarska: Zomer, Lihtštajner, Šar, Akandži, Behrami, Džaka, Džemaili, Zuber, Šaćiri i Seferović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SP 2018: Srbija protiv Švajcarske od 20 sati

Izvor: Radio 021, 22.Jun.2018

Utakmica 2. kola E grupe na Svetskom prvenstvu između Srbije i Švajcarske igra se danas od 20 sati u Kalinjingradu...Selektor Srbije Mladen Krstajić izjavio je da zna mane Švajcarske i da će pokušati da ih iskoristi kako bi naša selekcija pobedom prošla u osminu finala..."Švajcarska je dosta...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.