Srbija 54. zemlja u svetu po bezbednosti od koronavirusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020, 12:04

Srbija 54. zemlja u svetu po bezbednosti od koronavirusa

Međunarodni konzorcijum Deep Knowlege Group (Grupa Duboko znanje) stavila je Srbiju na 54. mesto u svetu po bezbednosti u slučaju infekcije virusom Kovid 19.

Lista obuhvata 200 zemlja i regiona širom sveta, a rangiranje je rađeno na osnovu šest kategorija počev od efikasnosti karantinskih mera i vlasti zemlje u upravljanju rizičnim situacijama preko mera praćenja i otkrivanja, spremnosti zdravstvenog sistema do regionalne otpornosti i spremnosti hitnih službi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Na listi koja sadrži podatke do početka juna 2020. godine na prvom mestu po bezbednosti od Kovid 19 u svetu nalazi se Švajcarska, slede Nemačka i Izrael.

Većina evropskih zemlja i zemlja regiona Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju (54), Crnu Goru (42) i BiH (72) Albaniju (88) nalazi se na tzv. trećem nivou zemalja koje imaju "niži rezultat od očekivanog".

Iza Srbije po bezbednosti od Kovid 19 našle su se Rumunija, Slovačka Francuska, Belgija, Švedska i Velika Britanija.

Prva ispred Srbije, po bezbednosti od Kovid 19 je Italija na 53. mestu, Grčka je 34-ta, a Hrvatska 36-ta od 200 zemlja u regionu i svetu.

Na začelju tabele, kao zemlje sa najnižom stopom bezbednosti kada je u pitanju Kovid 19 su Avganistan, Čad, Maldivi, Runanda i Južni Sudan.

Deep Knowledge Group napominje da je cilj ove analize da posluži kao polazna tačka za diskusiju vlada širom sveta da optimizuju trenutnu i post pandemijsku sigurnost i stabilnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija 54. na rang listi od 200 zemalja po bezbednosti u slučaju zaraze virusom korona

Izvor: Radio 021, 29.Jun.2020

Međunarodni konzorcijum Deep Knowlege Group (Grupa Duboko znanje) stavila je Srbiju na 54. mesto u svetu po bezbednosti u slučaju infekcije virusom Kovid 19...Lista obuhvata 200 zemalja i regiona širom sveta, a rangiranje je rađeno na osnovu šest kategorija počev od efikasnosti karantinskih mera...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.