Spor Aerokluba i gradskih vlasti u Kikindi - da li će pista sportskog aerodroma biti preorana?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spor Aerokluba i gradskih vlasti u Kikindi - da li će pista sportskog aerodroma biti preorana?

Prema članu 80 Zakona o udruženjima građana, RGZ – Služba nepokretnosti Kikinda, donela je rešenje kojim se sve parcele koje poseduje Aeroklub prepisuju na grad Kikindu.

Kikindska lokalna samouprava je na taj način preuzela oko 25 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, a te parcele obuhvaćene su planom izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.

Iako je ovim zakonom zaista propisano da imovina u društvenoj svojini na kojoj pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korišćenja imaju udruženja postaju vlasništvo države, u Aeroklubu tvrde da za njih važi Zakon o sportu, pa su na to rešenje podneli žalbu.

Da li je na taj način ugroženo funkcionisanje kluba i da li će, kako su objavili pojedini mediji, pista sportskog aerodroma u Kikindi biti preorana?

Kikindski Aeroklub podneo je žalbu na rešenje RGZ – Služba nepokretnosti Kikinda. I nakon vraćanja predmeta od strane drugostepenog organa, Služba za katastar nepokretnosti donosi isto rešenje. Klub ponovo ulaže žalbu koja još nije rešena. Da li to menja odluku o izdavanju zemlje u zakup?

Do zvaničnog rešenja ostaje pod znakom pitanja da li će i na koji način biti rešena ta sporna situacija, uz poštovanje zakonske regulative, ali na način da niko ne bude oštećen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.