Spektakl u Novom Sadu: Srpska nedelja mode, posle skoro dve godine pauze (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2021, 21:23

Spektakl u Novom Sadu: Srpska nedelja mode, posle skoro dve godine pauze (VIDEO)

Večeras je u Muzeju Vojvodine otvoren jesenji Serbia Fashion Week (SFW). Otvaranju je prisustvovala i pokrajinska sekretarka za kulturu Dragana Milošević. Otvaranje ove prestižne modne manifestacije obradovalo je sve ljubitelje mode ali i brojnih medija. Nakon skoro dve godine pauze publika je imala priliku da revije ponovo prati uživo. Manifestaciju je otvorila predsednica SFW Svetlana Horvat Vranešević, sa rečima zahvalnosti svima koji su podržali održavanje manifestacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Na spektakularnom otvaranju naše nacionalne nedelje mode večeras na reprezentativnoj lokaciji u zgradi Muzeja Vojvodine, svoju novu kolekciju predstavio je gost iz inostranstva EYMERIC FRANCOIS , podsećajući na to da "SERBIA FASHION WEEK" (SFW) od svog prvog izdanja u jesen 2013. godine ima internacionalni karakter.

Pored brojnih gostiju, specijalnu atmosferu svojim prisustvom uveličala je domaća pop zvezda Slađana Milošević.

Drugog dana ovogodišnjeg "Serbia Fashion Week"-a, slede revije popularnih brendova uz brojna poznata lica iz javnog života, na terasi najvećeg tržnog centra u regionu – Promenadi.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera koje će biti na snazi, nacionalna nedelja mode nastavlja se 27. septembra revijama domaćih dizajnera koji će na krovu Novog Sada, prikazati svoje nove kolekcije.

Iste večeri, biće predstavljena najnovija kolekcija "Karma" dizajnerke Suzane Perić koja nakon predstavljanja na Siciliji, donosi na jesenji SFW prefinjenu kreativnost i iznenađujuće elemente inspirisane najpoznatijim modnim klasicima.

Pretposlednjeg dana, 28. septembra biće otvorena izložba čija tema je održiva moda, a slogan Sačuvajmo planetu.

U okviru pratećeg programa ovog izdanja SFW najznačajnija je onlajn konferencija koja se organizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.

Ovom konferencijom 29. septembra biće zatvoreno jesenje izdanje "Serbia Fashion Week"-a uz nadu i nagoveštaje da će brojnim iznenađenjima koja se već pripremaju za naredno proleće SFW svojim programom obogatiti program i sadržaj projekta – Novi Sad – evropska prestonica kulture.

Ovogodišnje izdanje SFW dočekuje sa ukupno 34 potpisanih ugovora sa državama sa svih kontinenata. Time SFW, kao jedina licencirana nedelja mode u Srbiji istrajava u želji da srpsku modu predstavi svetu, a svetsku prikaže domaćoj publici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Slađana Milošević: "Žene ne smeju da odustanu od svog identiteta" FOTO

Izvor: B92, 26.Sep.2021, 18:55

U velelepnom izdanju Muzeja Vojvodine, otvoren je 18. "Serbia Fashion Week", koji se ponovo održava pred publikom, posle pauze izazvane pandemijom koronavirusa. Ovo je ujedno i prva Nedelja mode u regionu od početka pandemije...Publika će moći da vidi pedesetak revija narednih dana, a početak Nedelje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.