Spasilačke ekipe sa Štranda upozoravaju kupače - Dunav je hladan i brz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2020, 21:19

Spasilačke ekipe sa Štranda upozoravaju kupače - Dunav je hladan i brz

Tokom letnjih vrelih dana i zbog trenutne epidemiološke situacije, Novosađani su zamenili morsku plažu najpopularnijom gradskom. Zbog velikog broja posetilaca, spasilačke ekipe na Štrandu imaju mnogo posla, a kako kažu, ove godine i najviše opomena kupačima.

Iako posetiоci Štranda opravdavaju svoj prelazak preko bova dobrim poznavanjem Dunava ili neupućenošću u pravila, koja su postavljena na svakom koraku, u spasilačkoj službi tvrde da je Dunav nepredvidiva i virovita >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reka i da je potrebno biti obazriv.

Sa oko 30 zaposlenih i šest kula, spasilačke službe svakog dana budno motre na sve posetioce, a u periodu najveće gužve, od 14 sati do 18 časova i 30 minuta, patroliraju čamcem. Kažu da su ove godine imali tri malo teže intervencije, ali da su svedoci svakodnevnih mnogobrojnih nepoštovanja pravila ponašanja u vodi.

"Najveći problem imamo sa neodgovornim roditeljima koji sede po kafićima, a decu puste u vodu, tu je najveći problem jer posle moramo da tražimo decu. Još jedan od problema koji imamo su skuteri na vodi, kojih ima puno pogotovo kada je lepo vreme prilaze puno bovama i onda tu dolazi do problema kupača koji prelaze preko bova do neodgovornih vozača skutera", kaže koordinator spasilačke službe na Štrandu, Miroslav Begović.

Iako je svaki spasilac završio adekvatnu obuku uz prvu pomoć i lekarski pregled, u službi kažu da je Dunav trenutno brz i hladan te da svi moraju biti oprezni.

"Zabranjeni delovi na našoj plaži za kupanje su na špicu gde je plovni put i gd eje velika dubina, ispod mosta gde se sapira pesak kako dolazi i dolazi voda, a ima i delova od bombardovnja još i kod Danubiusa gde počinje krivina", dodaje Begović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.