Službe Doma zdravlja u Kikindi vraćaju se redovnom režimu rada, Kovid ambulante i dalje otvorene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 12:14

Službe Doma zdravlja u Kikindi vraćaju se redovnom režimu rada, Kovid ambulante i dalje otvorene

Ambulante kikindskog Doma zdravlja polako se vraćaju uobičajenom toku rada. Kovid ambulate i dalje funkcionišu, ali uz značajan pad broja pacijenata koji dolaze sa simptomima respiratornih infekcija. U najavi je i kompletno izmeštanje Službe za zdravstvenu zaštitu žena, koja je pre epidemije bila smeštena u prostoru Opšte bolnice Kikinda.

U Kikindi je od virusa korona tokom epidemije bilo zaraženo troje dece. Budući da je taj grad na početku bio žarište virusa, zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << službe imale su zadatak da se organizuju, kako u pogledu ljudskih resursa, tako i prostorno.

Kovid ambulanta Dečijeg i Školskog dispanzera prvo je bila glavna zgrada te službe, da bi se ona sada preselila u drugi prostor. Pacijenata je, na sreću, sve manje, iako se određeni broj dece ponovo vratio u vrtiće, objašnjava načelnica Dečijeg i Školskog dispanzera u Kikindi Vesna Tomin.

„Relativno mali broj dece se vratio u odnosu na ukupan broj dece koja pohađaju vrtiće. Isto je i što se škole tiče. Sada imamo neke druge, interesantne stvari, a to je preventivni pregled za polazak, odnosno upis dece u vrtić, kao i preventivne preglede za polazak dece u školu, kao i vakcinaciju dece. To je nešto što je sada u žiži interesovanja i najveći posao koji sada radimo u Dispanzeru u ulici Kralja Petra Prvog“, rekla je ona.

Osim Dečijeg dispanzera, ostale ambulante kikindskog Doma zdravlja takođe se vraćaju redovnom režimu rada. Gužvi nema, tako da je sada sve slično vremenu pre epidemije. Prema rečima direktorke Doma zdravlja „Kikinda“ Biljane Marković, pojedine službe su, ipak, morale da budu premeštene na druge lokacije.

„Novina je što smo morali u tom momentu da izmestimo Dispanzer za žene iz Opšte bolnice, gde je napravljen Kovid centar u zgradu Medicine rada i za sada tamo funkcionišu dve službe. Mi smo u pregovorima sa lokalnom samoupravom, koja će nam opet izaći u susret i dobićemo neki novi prostor koji treba da renoviramo i da jednu od te dve službe preselimo“, saopštila je Marković.

Već nedeljama unazad, u Kikindi i ostalim opštinama Severnobanatskog okruga nema novozaraženih. Zdravstvene službe sada čekaju odluku o zatvaranju Kovid ambulanti, kada će i konačno moći da se kaže da je epidemija prošla.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.