Februarska nagrada Joland Korori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2020, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Februarska nagrada Joland Korori

Predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) dobitnica je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2019. godinu, jednoglasno je odlučeno na današnjoj, svečanoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Najviše gradsko priznanje dodeljeno je Joland Korori za izuzetno posvećen, nesebičan i dugogodišnji humanitarni, volonterski i edukativan rad na podršci deci i porodicama koja vode životnu bitku protiv malignih oboljenja, hrabrosti i istrajnosti u realizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << akcija kojima se unapređuje kvalitet lečenja i života ove dece, kao i podsticanju i širenju humanosti i empatije u društvu.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije predsednica NURDOR-a podnele su Nataša Stefanović i Marija Baškalo. Novčani deo nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Obrazlažući predlog, predsednica Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Branka Bežanov istakla je da je Joland Korora naša sugrađanka, koja svojim trudom, zalaganjem i nesebičnim davanjem doprinosi da Novi Sad bude bolja zajednica u kojoj je na prvom mestu stvaranje najboljih mogućih uslova za lečenje i negu dece obolele od malignih oboljenja i humanost. Bežanov je dodala da je pružanje pomoći deci i njihovim porodicama u ostvarivanju zakonskih prava na zaštitu, edukaciju i integraciju, saradnja sa nadležnim službama u cilju unapređenja i sprovođenja prevencije, rane dijagnostike i rehabilitacije dece, saradnja sa medicinskim osobljem zaduženim za lečenje dece obolele od raka, pospešivanje primarne zdravstvene zaštite, osnovni ciljevi koje NURDOR i njihova predsednica Joland Korora nastoje svakodnevno da sprovode.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Joland Korora dobitnica Februarske nagrade Novog Sada

Izvor: Luftika.rs, 22.Jan.2020

Predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Joland Korora dobitnica je Februarske nagrade Novog Sada.. Osim nagrade, golubice, Korora je dobila i novčanu nagradu nagradu koja iznosi 130.000 dinara.. Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije predsednica NURDOR-a podnele...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.