Skupština Novog Sada usvojila predlog budžeta za 2019.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Novog Sada usvojila predlog budžeta za 2019.

Skupština Novog Sada usvojila je predlog gradskog budžeta za narednu godinu.

Neke od planiranih investicija u 2019-oj su izgradnja novog vrtića na Klisi, zatim prečistača u Begeču, ambulante na Adicama, kao i nastavak bulevara Jovana Dučića, i rekonstrukcija brojnih ulica i puteva. Predviđeno je i finansiranje radova započetih u ovoj godini, poput izgradnje Muzičko-baletske škole i Sentandrejskog bulevara, probijanja ulice Bate Brkića i radova u Kineskoj četvrti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Jedan dobro izbalansiran, koncipiran budžet za 2019-tu, budžet koji nam daje za pravo da budemo realni, umereni optimisti u konceptu daljeg razvoja grada Novog Sada", kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Osnovni budžet za 2019-tu veći je za 1,6 mlijardi dinara, nego početni za ovu godinu, kaže Vučević, dodajući da je posebno ponosan na značajno veća izdvajanja za dečju i socijalnu zaštitu, kulturu i obrazovanje.

"Lepa vest je da ćemo za sledeću školsku godinu, a to je već obezbeđeno u budžetu za 2019. kupiti svim đacima prvacima, u svim osnovnim školama komplet udžebnike. I za to je izdvojeno nešto više od 19 miliona dinara".

U opoziciji kažu da je budžet preslikan od lane, a kao najveću zamerku ističu nedostatak kapitalnih investicija.

"Problem nije novac, Novi Sad ima novca, ali je problem nešto drugo, problem je, po našem mišljenju, odsustvo ideje, ambicije, kreativnosti i eneregije u Gradu Novom Sadu. Mi vidimo da u budžetu za 2019-tu nema ni jednog novog, velikog, skupog i zahtevnog projekta", napominje Đurađ Jakšić, SRS.

"Praktično, izostaje sve ono što bi trebalo da poboljša kvalitet života u jednom gradu, sve ono što bi trebalo da ostane građanima i nakon jedne vlasti", kaže Veljko Krstonošić SD.

Odbornici Demokratske stranke napustili su sednicu pre izglasavanja budžeta jer, kako kažu, nisu im dozvoljeno dodatno obrazlaganje podnetih amandmana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.