Škola u Sremu obeležila jubilej, 260 godina od osnivanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2018, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola u Sremu obeležila jubilej, 260 godina od osnivanja

Jedna od najstarijih osnovnih škola u Sremu obeležila je 260 godina od osnivanja. U pitanju je Osnovna škola “Slobodan Savković” u Starim Banovcima koji je ovaj značajan jubilej obeležila svečanom akademijom u Domu kulture kojoj su, između ostalog prisustvovali narodna poslanica Ljibuška Lakatoš, predstavnici resornog pokrajinskog sekretarijata, nadležne Školske uprave i opštine Stara Pazova. 

Osnovna škola u Starim Banovcima osnovana je 1758. godine, a prvi učitelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je učio banovačke đake bio je Lazar Mijatov. Škola sa tradicijom dugom više od dva i po veka nosi naziv po Slobodanu Savkoviću.

Upravo tri značajna jubileja: 260 godina od osnivanja škole, dva veka od Vukovog prvog Srpskog rečnika i 100 godina od završetka Prvog svetskog rata bili su povod da se učenici upuste u celovečernji program, a svečana akademija održana u Domu kulture podsetila je prisutne na tradiciju ove obrazovne ustanove.

Posebnu ulogu kada se govori o jednoj od najstarijih škola u ovom delu Srema imala je i ima crkva što svedoči i retrospektivna izložba posvećena jubileju škole.

Ova škola danas broji preko 550 učenika i rečima onih oji rade sa njima svake godine se beleži porast učenika što je samo dokaz da pored tradicije ova škola ima i kvalitet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.