Situacija u Vojvodini vanredna - 713 novoobolelih od korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 11:17

Situacija u Vojvodini vanredna - 713 novoobolelih od korone

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovan veliki broj novoobolelih, 713 novih slučajeva, najviše u Novom Sadu, 206, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Institut za javno zdravlje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, a i na teritoriji 39 opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji opština Titel, Beočin, Žitište, Bač, Kanjiža, i Irig.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 8.766, najviše u Novom Sadu, 2.667.

U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Institut poziva građane da se vakcinišu u narednom periodu i moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.