Severna Koreja: Testiran raketni bacač

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2020, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja: Testiran raketni bacač

Severnokorejski list Rodong Sinmun objavio je da je ta zemlja testirala veliki višestruki raketni bacač kako bi proverila taktične i tehničke karakteristike bacača.

Kako je naglašeno, test je bio uspešan, međutim list nije precizirao da li je lider Kim Džong Un bio prisutan prilikom lansiranja raketa, prenosi Tass.

Južnokorejski načelnik generalštaba saopštio je da je Pjongjang lansirao dve kratkodometne balističke rakete sa istočne obale iz grada Vonsan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da su one letele 410 kilometara pre nego što su pale u more, prenosi BBC.

"U situciji kada se čitav svet bori sa virusom Covid-19 ova vrsta vojnih vežbi je veoma neprimerena i pozivamo na njeno obustavljanje", navodi se u saopštenju Generalštaba.

To je ujedno četvrti put da je Severna Koreja lansirala rakete - 2., 9. i 21. marta, objavila je severnokorejska KCNA agencija i dodala da je sve probe nadzirao Kim Džong Un.

Severna Koreja tvrdi da u toj zemlji nema zaraženih novim korona virusom, mada stručnjaci sumnjaju u to.

Ta zemlja ranije je objavila da će se redovna sednica Vrhovne Narodne skupštine održati po planu 10. aprila, a analitičari predviđaju da će se na njoj okupiti oko 700 osoba.

Severna Koreja graniči se sa Kinom u kojoj je i izbila infekcija Covid-19, a američki vojni zvaničnik kaže da je gotovo siguran da postoji taj virus u Severnoj Koreji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sjeverna Koreja tvrdi da je testirala raketni bacač

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2020

PJONGJANG - Sjevernokorejski list Rodong Sinmun objavio je danas da je ta zemlja testirala veliki višestruki raketni bacač kako bi provjerila taktične i tehničke karakteristike bacača.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.