Serija radionica o diskriminacija u CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2016, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija radionica o diskriminacija u CK13

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu danas u 19 časova biće održana prva radionica u okviru projekta „Pozadina propagande – gde se završava informacija, a počinje diskriminacija?".

Radionice su interaktivnog tipa, otvorene za sve mlade osobe, bilo da jesu ili nisu pripadnici i pripadnice diskriminisanih grupa.

Cilj projekta je analiza diskriminacije kao društvenog fenomena; putem radionica mladima će se pružiti prostor za otvorenu diskusiju o diskriminaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i temama i problemima koji iz nje proizilaze, uz poštovanje kulture dijaloga i upoznavanje sa principima kritičkog mišljenja kao osnovnim preduslovima za stvaranje otvorenog društva.

Teme radionica biće: Uzroci, oblici i posledice diskriminacije, Doživljaj "drugog", Povezanost propagande i predrasuda i stereotipa, Propagandne tehnike, Koreni diskriminacije u porodici, okruženju i obrazovanju i Kritičko čitanje medija, navodi se u pozivu.

Susreti će se održavati svakog utorka od 8. novembra do 20. decembra, sa početkom u 19 časova, u prostorijama Omladinskog centra CK13.

Voditelj radionica biće diplomirani novinar i aktivista Damir Bojić.

Program se realizuju u okviru projekta „Pozadina propagande – gde se završava informacija, a počinje diskriminacija?" koji je podržan od italijanske regije Lacio, a sprovodi se u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 i Servizio Civile Internazionale Italia iz Rima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.