Dodik posle sastanka sa Pauer: Trilateralni sastanak dobar za pronalazak rešenja za BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2022, 06:05

Dodik posle sastanka sa Pauer: Trilateralni sastanak dobar za pronalazak rešenja za BiH

Srpski član Pređedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da bi trilateralni sastanak Srbije, Hrvatske i Turske doprineo pronalasku rešenja o krizi u BiH, iako, kako je rekao, lider SDA Bakir Izetbegović izbegava svaku vrstu dijaloga.

"Zahvalan sam predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na volji koju su iskazali da se razgovara o situaciji u BiH. Pozdravljam opredeljenost predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da se u formi ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastanka pokuša razgovarati i pokušaju približiti stavovi", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, posle sastanka članova Predsedništva BiH sa administratorkom američke Agencije za razvoj (USAID) Samantom Pauer.

On je istakao da su predstavnici Republike Srpske, on kao lider najveće partije i srpski član Predsedništva BiH, spremni da učestvuju u razgovorima i daju doprinos rešavanju problema.

"Izetbegović i predstavnici iz FBiH beže od tih razgovora i dogovora, ne smeju to da rade od Britanaca i Amerikanaca. U poslednje vreme ovde vidimo zajedničku aktivnost SAD i Velike Britanije, Evropa je tu malo izbačena", rekao je Dodik.

Kada je reč o predlogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Dodik je rekao da je zahvalan Vučiću što je pokazao interes za vraćanje srpskih predstavnika u rad u zajedničke institucije na nivou BiH.

Podsetio je da srpski predstavnici, prema zaključcima Narodne skupštine, mogu da učestvuju u radu kada je u pitanju interes Srpske.

"Nećemo molbu Vučića staviti sa strane, razgovaraćemo o toj temi u narednim sedmicama, rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Pauer sa članovima Predsedništva BiH

U zgradi Predsedništva BiH u Sarajevu održan je sastanak administratorke američke Agencije za međunarodni razvoj  Samante Pauer sa članova Predsedništva Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Pauerova danas završava trodnevnu posetu Sarajevu, a juče je novinarima na Baščaršiji prenela poruku američkog predsednik Džozefa Bajdena, da su Sjedinjene Američke Države uz građane Bosne i Hercegovine.

Ambasada SAD saopštila je danas da ova poseta Pauerove "potvrđuje čvrstu opredeljenost SAD izgradnji demokratske, inkluzivne i prosperitetne budućnosti građana BiH".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.