SPS: Opozicija fabrikuje afere umesto da učestvuje u raspravi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Opozicija fabrikuje afere umesto da učestvuje u raspravi

Opozicija svakodnevno fabrikuje nove afere na račun vlasti umesto da učestvuje u parlamentu u raspravi o predlogu budžetu za 2020. godinu, izjavio je danas u parlamentu potpredsednik Skupštine i šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević.

Rekao je da se deo opozicije pozivao juče na izveštaj Evropske komisije i na deo koji se tiče rada skupštine i istakao da je vlast najveći deo tih sugestija i predloga implementirala.

On je podsetio da je predsednica skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uputila u martu poziv za razgovor o načinu kako da se implementiraju sugestije i predlozi kako bi unapredili parlamentarni dijalog i praksu.

"Ipak, nisu našli za shodno da se odazovu i razgovaraju, nisu našli za shodno da se razgovori o svim važnim temama, pa i o izbornim uslovima, vode u parlamentu. Već u kafani, na ulici ili šatorom kao neki plemenski savez...", kazao je Milićević.

Naveo je, takođe, da su na početku ove sednice parlamenta prihvatanjem predloga da se udvostruči rasprava o predlogu budžeta, kao i načinom i vremenskim intervalom u kojem je budžet prosleđen kako bi poslanici imali dovoljno vremena da ga analiziraju, zapravo u celosti ispunjene sve sugestije i predlozi sadržani u tom izveštaju.

"Da li je to dovoljno da imamo, kako kažu, demokratsku raspravu i dijalog? Za njih nije. Suština je u tome da imamo nemoć i nespremnost da na argumentovan način vodimo raspravu o ključnim zakonima. Verovali smo da ćemo od tog dela opozicije imati prilike da bar kada raspravljamo o najvažnijem zakonskom predlogu - budžetu, ovde u parlamentu, konačno moći da čujemo da li ima neki drugi pravac za Srbiju, a da nije spisak lepih želja, već garant većeg životnog standarda građana i rasta privrede", rekao je Milićević.

On dodaje da se umesto toga čuju "kritike zarad kritike i fabrikovanje novih afera, kojima se pokušava prikriti to da nema nikakve politike i novih ideja".

"Svakodnevnim fabrikovanjem novih afera pokušava se doći do jeftinih političkih poena, a ne shvataju da se do poverenja građane dolazi ne na takav način već kroz rezultate, a koji su na strani vlade Srbije", poručio je Milićević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.