SPANS-u na poklon bicikl za transport napuštenih životinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2020, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SPANS-u" na poklon bicikl za transport napuštenih životinja

Mladi Novosađani dizajnirali su poseban teretni bicikl za transport napuštenih životinja. Ta kreacija koja praktičnom primenom rešava problem transporta lokalnom Udruženju za zaštitu životinja "SPANS" ofarbana je u narandžastu - boju udruženja.

Malo po malo, požrtvovan rad volontera iz Udruženja za zaštitu životinja "SPANS" dobija sve veći smisao onog trenutka kada mladi Novosađani primete njihov human rad i doniraju jedan praktičan bicikl za prevoz ugroženih životinja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tada briga o napuštenim životinjama postaje za nijansu lakša, a želja za bavljenjem tim poslom sve jača.

"Kao što sam rekla, ne brinemo više zbog parkinga, veterinar nam je tu blizu, kad god nešto treba, stavimo mačku u transporter, odvezemo psa, tako da je ovo super ideja", kaže Dina Đušić, volonterka "SPANS-a".

Briga o napuštenim životinjama zahteva veliku energiju i posvećenost koju je prepoznalo udruženje "Novosadska biciklistička inicijativa" donirajući dugački teretni bicikl po uzoru na holandski model.

"Ovo je na neki način koji smo prepoznali vidimo da često je problem u pomaganju napuštenim životinjama da se prevezu do veterinara da se izvedu negde da se preveze hrana do njih pogotovo ako treba da se zađe u neki deo grada gde nema parkinga da li je obezbeđen i tako prosto praktično je i mislimo da će im biti od koristi dugoročno i da će to pomoći njihov entuzijazam i celu priču", kaže Marko Trifković, iz "Novosadske biciklističke inicijative".

"Isključivo donacija građana se finansiramo sve životinje su nam u privatnim smeštajima sklonjene u krugu jedne firme gde nam je jedan vlasnik dozvolio da napravimo par boksova, mi lićno njima idemo brinemo, imamo par životinja u pansionu, gde im plaćamo smeštaj i po našim stanovima, kućama", kaže Trifković.

Sigurno da će terenski rad tog udruženja biti olakšan i time biti spaseno mnogo životinja. Udruženje za zaštitu životinja "SPANS" poznato je po svojoj akciji "Ne kupuj, udomi", pa je zahvaljujući njoj udomljeno nekoliko stotina pasa i mačaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.