Održano prvo onlajn saslušanje u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2018, 06:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano prvo onlajn saslušanje u Srbiji

Tačno u podne u Sremskoj Mitrovici po prvi put na našim prostorima održano je saslušanje osuđenih lica za uslovni otpust video - linkom. Očekivanja nadležnih su da i ostali gradovi u Srbiji započnu sa ovom novinom.

Novina koja je danas i realizovana, podrazumeva da osuđena lica koja traže uslovni otpust više neće morati u pratnji čuvara da dolaze u sud na saslušanja već će to, kao danas, raditi onlajn putem video - linka.

Ovakav način saslušanja plod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je profesionalne saradnje između KPZ-a i Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici.

U Palati pravde u Sremskoj Mitrovici u prisustvu Sudskog veća, informatičara i zapisničara, prvo saslušanje video linkom za uslovni otpust održano je za 46-ogodišnjeg P. B iz ovog grada, zbog utaje poreza, koji je osuđen na godinu i dva meseca, a koji je odslužio dve trećine kazne.

Naredno onlajn saslušanje zakazano je 24. septembar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.