Rusija najavila da počinje proizvodnju vakcine u septembru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2020, 08:35

Rusija najavila da počinje proizvodnju vakcine u septembru

Rusija planira da u septembru počne proizvodnju vakcine protiv korona virusa, nakon što se završe klinička ispitivanja u julu i lek dobije potvrdu u avgustu.

Vakcina se trenutno klinički ispituje na dobrovoljcima, rekla je zamenica premijera Tatjana Golikova, prenela je sinoć državna novinska agencija TASS.

U maju je Nacionalni istraživački centar Gamaleja za epidemiologiju i mikrobiologiju objavio da je razvio vakcinu protiv korona virusa. Vakcina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prema rečima direktora instituta Aleksandra Ginzburga, nema nuspojava.

Naučnici instituta vakcinu su prvo ispitali na životinjama, a zatim na sebi, rekao je Ginzbzurg.

Vakcinu trenutno ispituje ruska vojska na 50 vojnika dobrovoljaca u vojnom istraživačkom centru u moskovskoj regiji. Testiranje bi trebalo da bude završeno do kraja jula
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.