Ruma: Tаkmičenje u trаdicionаlnim sportskim disciplinаmа

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2017, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruma: Tаkmičenje u trаdicionаlnim sportskim disciplinаmа

Hram sabora srpskih svetitelja u sаrаdnji sа udruženjem Sport zа sve Most i Sportskim sаvezom Oštine Rumа organizovao po drugi put Tаkmičenje u trаdicionаlnim sportskim disciplinаmа.

Ovo takmičenje je za cilj imalo da okupi u porti crkve decu i njihove roditelje kako bi ih upoznali sa nekadašnjim sportskim disciplinama kao što je bacanje vorteksa, skok u dalj iz mesta, skok u vis iz mesta i bacanje kamena s'ramena.

Tradicionalno nadmetanje u bacanju vorteksa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kamena s'ramena skokovi u dalj i vis inspirisani su romanom Janka Veselinovića „Hajduk Stanko" kada su se hajduci nadmetali u istim ili sličnim disciplinama. Roditelji čija su deca bila takmičari ili samo posmatrači kažu da je ovo lep način da se tradicija približi mladima.

Drugu godinu za redom Hram sabora srpskih svetitelja na ovakav način okuplja Rumljane, ali svoja vrata otvara svim posetiocima iz drugih gradova.

U organizaciju je uključen i Sportski savez Opštine Ruma.

Među takmičarima našao se i naš istaknuti atletičar koji je na manifestaciju ovaj put došao ne kao Opštinski većnik zadužen za sport nego upravo kao takmičar.

Najbolji su zauzeli prva mesta, najuporniji će svakako doći i sledeće godine ali ono što je zajedničko svima jeste da su dan proveli u druženju i zabavi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.