Ruma: Nastavno osoblje kombinuje papirni i elektronski dnevnik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruma: Nastavno osoblje kombinuje papirni i elektronski dnevnik

Iako je uvođenje elektronskih dnevnika u obrazovni sistem počelo još u prošloj godini, veliki broj škola još uvek je na putu da u potpunosti ostvari ovaj cilj. Za sada stari papirni dnevnici ne odlaze u zaborav, dok ih nastavno osoblje uglavnom kombinuje sa modernim tehnologijama, a mi smo proveravali kakva je situacija sa školama u Rumi.

Uvođenje elektronskih dnevnika u obrazovanje trebalo bi doneti više dobrobiti kada je u pitanju evidencija podataka, kako školi, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i đacima i roditeljima. Ipak, kako to obično biva sa novitetima, ni ovaj nije naišao na jednako dobre reakcije kod svih.

Osnovne i srednje škole u Rumi za sada vode dvostruku evidenciju, kako zbog nedostatka opreme tako i zbog vremena koje je potrebno da se nastavno osoblje uputi u sisteme unošenja podataka.

Ipak, prednosti elektronske evidencije ne mogu se poreći, a u školama veruju da bi uz pomoć opštine do početka naredne godine mogli nabaviti potrebnu opremu i u potpunosti izbaciti stare dnevnike.

Iako roditelji još uvek nemaju pristupne šifre, interesantno je da će nakon što ih dobiju, moći da pristupe ocenama tek 2 dana po njihovom upisu, što je dobra vest za đake koji će imati mogućnost da nove ocene prvo saopšte sami.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.