Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2022, 12:46

Renovirano porodilište u Somboru od danas radi punim kapacitetom

Porodilište Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" Sombor počelo je danas sa radom punim kapaciteom u potpuno renoviranom prostoru.

"Na osnovu inicijative, pokrenute od strane gradonačelnika Sombora Antonia Ratkovića, za prikupljanje sredstava za opremanje porodilišta OB "Dr Radivoj Simonović", pojedina preduzeća direktno su od dobavljača nabavljala opremu na osnovu konsultacija sa zaposlenima na Odeljenju za ginekologiju i akušerstvo, ističe za RTV v.d. direktor Opšte >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolnice dr Dragan Rastović. Rastović je objasnio da je među tim kompanijama i "Crvenka" fabrika šećera, koja je opredelila 269.040 dinara i nabavila operacionu lampu "MAQUET LUCEA LED 50", a koja je u početkom januara isporučena porodilištu Opšte bolnice. Savremena, pokretna lampa biće korišćena u rađaoni u predrađaoni našeg porodilišta i značajno će olakšati rad akušerima.

Posle skoro četiri meseca pauze, u punom kapacitetu počelo je sa radom porodilište Opšte bolnice "dr Radivoj Simonović". U ovom somborskom porodilištu godišnje na svet dođe oko 1000 beba, a kako za mame i bebe, tako će i za medicinsko osoblje rad u novim uslovima biti još bolji.

Dr Dragan Rastović, v.d. direktor Opšte bolnice "dr Radivoj Simonović" u Somboru kaže: "Dobili smo neke nove sadržaje poput izolacione sobe i apartmana, proširena je prijemna ambulanta, prostor za otpust beba i majki, kao i predrađaona. Takođe imamo i prostor gde i otac može prisustvovati porođaju, kompletno je zamenjeni su podovi, plafoni, nova ventilacija i kondicioniranje vazduha ne samo za rađaonu i predrađaonu, već i za operacionu salu.."

Porodilište nije bilo rekonstruisano preko dvadeset godina, a donacijama će se nabaviti značajan deo nove opreme i inventara.

Dr Dragan Rastović, v.d. direktor Opšte bolnice "dr Radivoj Simonović" u Somboru ističe: "Zahvalio bih se gradonačelniku Sombora Antoniju ratkoviću koji je na nivou Zapadnobačkog okruga organizovao donatorsku večeru, a koja je održana pred Novu godinu. Privrednici su se odazvali i značajan deo sredstava izdvojili za namenu i nabavku nove opreme i inventara. U toku je javna nabavka u organizaciji grada Sombora".

Humanitarnom akcijom "Za naše bebe" novčana sredstva biće utrošena za nabavku nove medicinske opreme i medicinskog nameštaja nakon okončanja javne nabavke koju sprovodi Grad Sombor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.