Rekreativno streljaštvo za sve zaljubljenike vatrenog i vazdušnog oružja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2020, 20:31

Rekreativno streljaštvo za sve zaljubljenike vatrenog i vazdušnog oružja

Streljaštvo važi za specifičan vid rekreacije. Korisnicima na raspolaganju stoji veliki izbor vatrenog i vazdušnog oružja, a da bi imali dobar hitac, taj sport traži mirnu ruku i potpunu smirenost.

Usluge streljane mogu koristiti čak i maloletna lica koja dođu sa roditeljima, međutim kako bi se izbegle nezgode, pojedinac koji prvi put kroči na strelište, mora da prođe kroz kratku obuku instruktora. Tek nakon toga, osoba može da puca iz vatrenog oružja.

"Ja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tu malo ohrabrim dečake i devojčice da malo pokrenu svoje unutrašnje sposobnosti, jer streljaštvo je 90 posto veština a 10 posto sport. Ja ga instruišem, podučim ga kako se barata sa puškom. Naravno prvenstveno je važna bezbednost da nikog ne ugrozimo ovde, i ja ih instruišem kako se sprovodi gađanje kako bi oni uživali u ovome", objašnjava Gabor Macanko, instruktor streljaštva.

Svake godine na nivou grada organizuju se takmičenja iz rekreativnog streljaštva, gde se mogu prijaviti svi zaljubljenici vatrenog i vazdušnog oružja. Godine ne predstavljaju problem, tako da nikad nije kasno da se oprobate u tom vidu zabave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.