Za novo ruho kikindske pijace 50 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2018, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za novo ruho kikindske pijace 50 miliona dinara

Do kraja godine trebalo bi da budu završena prva faza planiranih radova na kompletnoj rekonstrukciji kikindske pijace, izgradnji pratećih objekata i uređenja modernog zatvorenog pijačnog prostora.

Za aktuelne radove, Uprava za kapitalna ulaganja i grad Kikinda izdvojili su ukupno oko 50 miliona dinara, a tim povodom, gradilište buduće moderne kikindske tržnice danas je obišao direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Realizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekta izgradnje i uređenje pijačnog prostora u Kikindi odvijaće se fazno, a prva faza planiranih radova trebalo bi da bude završena do kraja godine. Uz sredstva iz gradskog budžeta, važan projekat izgradnje moderne tržnice biće realizovan u saradnji sa Pokrajinskom vladom, odnosno Upravom za kapitalna ulaganja.

"Uprava za kapitalna ulaganja je za prvu fazu, odnosno izgradnju lamele 1, izdvojila 35 miliona dinara. Kao što vidite, radovi teku po planu i nadamo se da će do kraja godine biti završeni", rekao je Kovačević.

Kako se procenjuje, svi radovi u okviru II i III faze izgradnje moderne tržnice trebali bi da budu završeni u narednih godinu i po dana.

"Sam objekat pijace svakako je jedan od najvažnijih objekata koji se nalazi u centru grada. Projektom je planiran moderan objekat, objekat koji podrazumeva svu prateću infastrukturu koju uređena gradska pijaca mora imati. Na taj način, Kikinda dobija modernu tržnicu, jedan od svakako najboljih objekata tog tipa u Vojvodini", kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Rekonstrukcija i izgradnja kompletnog objekta pijace samo je jedan od kikindskih projekata čiju je realizaciju podržala Uprava za kapitalna ulaganja.

"U gradu Kikindi ukupno smo tokom proteklih godinu i po dana izdvojili 150 miliona dinara. Imamo odličnu saradnju, prepoznali smo značaj Kikinde kao regionalnog centra i nadamo se da će saradnja i komunikacija sa lokalnom samoupravom i ubuduće značiti ozbiljna ulaganja u grad, prvenstveno u završetak projekta gradske pijace", kaže Kovačević.

Uprava za kapitalna ulaganja uputila je dopis svim lokalnim samoupravama da dostave podatke o pripremljenim projektima za 2019, jer u januaru sledi novi konkurs. Kikindska lokalna samouprava već je dostavila dokumentaciju za 20 aktuelnih projekata, za koje očekuje podršku Pokrajinske vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.