Rasvetljen napad na dvojicu albanskih mladića u Novom Sadu, četvorica uhapšena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasvetljen napad na dvojicu albanskih mladića u Novom Sadu, četvorica uhapšena

Policija je uhapsila četiri osobe zbog napada na dva Albanca u Novom Sadu i jednu osobu zbog nasilja u "Beton hali" u Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, pripadnici MUP-a u Novom Sadu uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivična dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda.

Policija je uhapsila V. R. (1996), D. R. (1995), M. Z. (1999) i J. P. (1994) zbog sumnje da su u nedelju, oko pola tri ujutru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Futoškoj ulici pretukli i naneli teške telesne povrede 19-godišnjaku iz Prizrena, a lakše povrede 23-godišnjaku iz Novog Sada. Povređeni mladići su albanske nacionalnosti, piše u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu.

U saopštenju se, takođe, navodi da su pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili M. H. (1993) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje.

On se sumnjiči da je, zajedno sa više osoba koje su identifikovane, pretukao nekoliko ljudi i polomio inventar u jednom beogradskom ugostiteljskom objektu.

Osumnjičenom M. H. određeno je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Policija intenzivno traga za ostalim učesnicima ovog događaja koji su identifikovani, dodaje se u saopštenju.

Kako je izjavio Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova, iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da incident u Novom Sadu nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine.

"Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno.

Ovo je država u kojoj vlada pravo i u kojoj će svaka vrsta nasilja biti najstrože sankcionisana, a policijski i tužilački organi reagovaće brzo i efikasno kako bi građani bili bezbedni i sigurni", izjavio je Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.