Rasadnik Gradskog zelenila kod Najlon pijace

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasadnik Gradskog zelenila kod Najlon pijace

Rasadnik Gradskog zelenila, koji se do nedavno nalazio na Futoškom putu 48, premešten je na novu lokaciju, u blizini Najlon pijace. Prostor nekadašnje deponije na Vidovdanskom naselju, preuređen za potrebe rasadnika, zauzimaće pet i po hektara.

Uklanjanje divljih deponija, nivelacija terena, nasipanje zemlje i ograđivanje prostora, uvod su u postavljanje temelja za izgradnju novih objekta rasadnika, što je planirano za nekoliko dana.

"Ono što će prvo biti izgrađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su plastenici i upravna zgrada, potom slede hangari za mehanizaciju i kotlarnice za grejanje. Novina je što ćemo imati kotlarnicu, odnosno grejanje na biomasu, to je primarno, a sekundarno grejanje će biti na gas ukoliko u nekom trenutku bude nedostajalo biomase. Ono što će takođe biti izgrađeno su stolarska radionica, prostorije za dendrologiju i drugo", kaže Ivan Nožinić, portparol JKP "Gradsko zelenilo".

Premeštanjem rasadnika, rešen je dugogodišnji problem građana sa divljom deponijom u tom delu grada, ali je i povećana ušteda toplotne energije i u organizaciji poslovanja. Završna faza radova biće premeštanje sadnica sa stare na novu adresu krajem vegetacionog perioda, dodaju u "Zelenilu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.