Radovi na više putnih pravaca, oprez u saobraćaju zbog olujnog vetra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2020, 15:28

Radovi na više putnih pravaca, oprez u saobraćaju zbog olujnog vetra

JP Putevi Srbije saopštili su da je će se na putu Kula (Bačka Topola) - Vrbas (Savino Selo) do 30. januara iduće godine izvoditi radovi na pojačanom održavanju, uz naizmenično propuštanjem vozila.

Zaječar (Vrška čuka) - Knjaževac (Kalna) do 1. novembra 2021. godine radovi na mostovima, na sledećim lokacijama:

- selo Vratarnica, naizmenično propuštanje vozila pomoću semafora,

- most preko Jelašničke reke, naizmenično propuštanje vozila pomoću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << znakova za prvenstvo prolaza,

- u blizini mesta: Mali izvor, Minićevo, Gornje Zuniče i skretanje za Debelicu i Jakovac, odvijanje saobraćaja preko devijacija.

Auto-put E-763, do 7. decembra radovi na zameni nosača kamera u zoni tunela Brančić.

Tokom izvođenja radova biće izmenjen režim saobraćaja u zoni tunela „Brančić" i naizmenično će biti zatvarene za saobraćaj preticajne saobraćajne trake u oba smera.

Auto-put E-70, petlja ,,Sremska Mitrovica“ - petlja „Ruma“, zbog izgradnje novog službenog prolaza, za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajne trake u oba smera, a saobraćaj će se odvijati voznim saobraćajnim trakama u oba smera.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.15 časova, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Apel:Oprez u saobraćaju zbog olujnog vetra

 JP „Putevi Srbije“ apelovalo je danas na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer će, prema upozorenju RHMZ do 10. decembra u košavskom području duvati jak i olujni jugoistočni vetar, a na jugu Banata i sa orkanskim udarima.

U nedelju i u ponedeljak na jugu Banata, očekuju se najjači udari vetra, maksimalne brzine od 28 do 40 m/s (od 100 do 140 km/h), dok će u Beogradu, vetar dostizati maksimalnu brzinu od 20 do 23 m/s (od 70 do 80 km/h).

Vozačima savetuju da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo.

Savetuju da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.