RTV upućuje Javni poziv vizuelnim umetnicima i umetnicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2021, 18:20

RTV upućuje Javni poziv vizuelnim umetnicima i umetnicama

Javna medijska ustanova „Radio-televizija Vojvodine“ upućuje Javni poziv vizuelnim umetnicima i umetnicama za dostavljanje ponuda za konkurisanje na Konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Povodom raspisanog Konkursa za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2021. godinu, koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, pozivamo umetnike i umetnice koji rade ili su radili na Akademiji umetnosti Univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Novom Sadu da dostave ponude umetničkih dela kojima bi Radio-televizija Vojvodine konkurisala na navedenom Konkursu.

Molimo vas da ponude dostavite u elektronskoj formi na adresu: umetnickadela21@rtv.rs najkasnije do 05. februara 2021. godine.

U prilogu dostaviti:

1. Sažetu radnu biografiju umetnika/umetnice

2. Reprodukcije ponuđenih radova u JPG formatu (rezolucije 300 tačaka)

3. Kataloške podatke (naziv dela, tehnika, dimenzije, godina nastanka)

4. Cenu dela (Bruto iznos – sa uračunatim porezom)

5. Podatke za konktakt (adresu, broj telefona, imejl)

Napominjemo da radove koje prilažete na konkurs odaberete spram arhitektonskih i stilskih karateristika nove zgrade Radio-televizije Vojvodine.

Radove za Konkurs Ministarstva kulture i informisanja za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2021. godinu odabraće Komisija Radio-televizije Vojvodine. Rezultati javnog poziva biće objavljeni nakon okončanja Konkursa.

Nepotpuna i zakasnela dokumentacija neće biti uzeta u razmatranje.

Skrećemo pažnju da veličina i-mejla u kojem šaljete dokumentaciju iz tehničkih razloga ne sme biti veća od 10 MB.

Sve dodatne informacije i obaveštenja možete dobiti putem i-mejla: marijana.divljak@rtv.rs

Novi poslovni kompleks JMU RTV predstavlja savremenu, tehnološki modernu, produkciono efikasnu i poslovnu celinu koja objedinjuje sve proizvodno tehnološke, tehničke, programske i poslovne funkcije ove ustanove. Koncepcija opremanja polazi od toga da nova zgrada treba da pruži odgovarajuće uslove za proizvodnju i distribuciju kvalitetnog programa na savremen i efikasan način za oba televizijska i sve radijske programe, on-line platformu RTV na svim jezicima na kojima RTV proizvodi programe.

Kompleks i poslovni objekat je realizovan na osnovu prvonagrađenog rešenja na konkursu, čiji je autor arhitekta Riste Dobrijević i građevinski tehničar Dragoljub Ujević. Projektnim rešenjem, za građenje poslovne zgrade su odabrani savremeni i energetski efikasni materijali: kvalitetna hidro, termo i zvučna izolacija, aluminijum, kamen i staklo, iz razloga što su trajni, otporni na habanje i između ostalog što zahtevaju minimalna ulaganja u održavanje. Objekat je funkcionalno organizovan u tri povezane celine. Prva celina obuhvata produkciono-tehnološki blok, druga poslovno-administrativni blok, a treća predstavlja zatvoreni atrijum, odnosno, toplu vezu između dva bloka. Atrijum (Su+Pr) je u stvari glavni ulaz u objekat, ispred koga se nalazi impozantno glavno prilazno stepenište sa kaskadnom vodenom površinom. Utisak se još pojačava sa uređenim zelenim površinama, koje se rasprostiru sa leve i desne strane stepeništa, sa izvedenim stazama i klupama za odmor, što čini impozantnost pristupa objektu još izražajnijom. Sam atrijum je pored studija i deskova, jedan od najimpresivnijih delova zgrade. Prostire se celom visinom objekta, a završava se kaskadnim krovom koji zajedno sa velikim zastakljenjim čelima obezbeđuje prodor velike količine svetlosti u njegovu unutrašnjost. Njegovu vertikalnost prekidaju čelični mostovi koji povezuju dva bloka, a sa kojih će se pružati najbolji pogled na ovaj monumentalni ulaz kojeg će krasiti i veliki ekrani, ogroman sat u holu ali i instalacija u obliku logoa RTV.

Svojim izgledom, arhitektonskim i enterijerskim rešenjima je izuzetno mesto za odvijanje raznih kulturnih manifestacija, izložbi, iventa i slično.

U suterenu ove celine nalazi se veliki muzički dramski studio. Poslovni objekat je površine 17.530 m2. U njemu su smeštene televizijske, radijske i veb redakcije, kao i sve prateće poslovne i radne prostorije. Poseduje pet televizijskih i šest radijskih studija u okviru koje se proizvodi i objavljuje program pokrajinskog javnog medijskog servisa. U prizemlju se nalaze tri TV studija kao i Medija centar, restoran, kancelarijski prostor, ulazni foaje i garderoba. Na spratu je predviđen prostor za radio kao i poslovni prostor produkcije. Komunikacija između produkciono-tehnološkog i poslovnog bloka vrši se kroz atrijum pasarelama u nivou spratova. Treći sprat rezervisan za novinare deska i zaposlene u produkciji koji prave informativni program. Veliki Centralni desk za proizvodnju dnevnog programa uključuje i veb redakciju kao i radni prostor za 160 urednika i novinara. Na ovom spratu je smešten i prostor za menadžment. Jedan deo krova rezervisan je za smeštanje mašinske opreme dok će jednim delom koristiti i zaposleni na zelenim površinama. Deo krova je zastakljen kako bi obezbedio prodor prirodne svetlosti i ventilacije.

Zgrada RTV je u arhitektonskom smislu kubusni objekat svedene forme čiju jednostavnost jedino razigrava fasada koja se izvodi u kombinaciji staklenih panela u antracit boji i keramičkih ploča u sivkastoj boji. Posebno je interesantan i TV toranj kao dominantni reper u okolini, antenski stub visine 44 m s protivpožarnim stepenicama koji se naslanja na produkciono-tehnološki blok, antenski stub predstavlja reper civilnom vazduhoplovstvu i simbol raspoznavanja nove zgrade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.