RFV odobrio oko pola milijarde dinara kredita od početka godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RFV odobrio oko pola milijarde dinara kredita od početka godine

Razvojni fond Vojvodine (RFV) odobrio je od početka godine 458 miliona dinara kredita, a najviše sredstava, 120 miliona dinara, odobreno je poljoprivrednicima na ime dugoročnih kredita namenjenih kupovini poljoprivrednog zemljišta.

"Poljoprivrednici su, takođe, bili veoma zainteresovani za kreditnu liniju koja je namenjena investicijama u poljoprivredi pa im je na dugi rok odobreno blizu 70 miliona. Malo manje sredstava odobreno je za nabavku nove mehanizacije, blizu 60 miliona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali interesovanje poljoprivrednika raste uz očekivanje novog Ipard poziva", saopštio je RFV.

Kada su privrednici u pitanju, kažu, najveće interesovanje vladalo je za dugoročnim kreditima namenjenih finansiranju trajnih obrtnih sredstava pa je ukupno odobreno 145 miliona dinara.

Napominju da je Fond raspisao novu konkursnu liniju namenjena razvoju turizma.

"Kako su predstavnici Razvojnog fonda svakodnevno na terenu u obilasku postojećih, ali i potencijalnih korisnika kreditnih linija zaključili da se sve više poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnika, malih, mikro i srednjih pravnih lica okreće razvoju turizma odlučeno je da se formira posebna kreditna linija u svrhu ove namene", navode u Fondu.

U Razvojnom fondu kažu da za sve koji žele da ulažu u izgradnju, adaptaciju i opremanje turističkih objekata, smeštajnih i uslužnih kapaciteta, da opreme sportsko rekreativne i rehabilitacione objekte, kao i da rade na obnavljanju tradicionalnih seoskih domaćinstava u funkciji razvoja turizma, u RFV će bliže uputiti u proceduru i uslove ove konkursne linije.

"Grejs period je dve godine, dok su kamatne stope verovatno najniže u zemlji i mogu iznositi od 1 do 3 odsto u zavisnosti iz koje lokalne samouprave korisnik dolazi i šta je sredstvo obezbeđenja", objašnjavaju u RFV.

U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, dodaju, omogućene su i dodatne pogodnosti kada je konkursna linija namenjena razvoju turizma u pitanju.

"Svi korisnici koji se opredele da sredstva zatraže po osnovu ove konkursne linije mogu računati na to da će Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam pokriti troškove obrade zahteva i kamate za ovu godinu", ističe se u saopštenju RFV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.